Ticaret Bakanı Açıkladı, BAE İle Ortak Çalışmalar Hız Kazanacak!

Mehmet Muş, Dubai'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye-BAE İş Forumu'nda Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi.

23.11.2021-15:51 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-15:55) Ticaret Bakanı Açıkladı, BAE İle Ortak Çalışmalar Hız Kazanacak!

Son dakika gelen habere göre, Mehmet Muş, Dubai'de Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye-BAE İş Forumu'na katıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ticari ve ekonomik ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurguladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada,  ekonomik ilişkilerin her ülke açısından da tatmin edici olduğunu vurgulayarak şu sözleri söyledi;  "Türkiye ile BAE arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin, bölgedeki diğer ülkelere örnek teşkil ederken aynı zamanda bölgesel istikrarı da teşvik edebilecek olması bakımından değerli olduğunu düşünüyorum." 

TÜRKİYE SON 20 YILDA SEVİYE ATLADI

AK Parti ile birlikte son 20 yılda Türkiye'nin her alanda büyük gelişmeler kaydettiğinin altını çizen Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Zira 2020 yılında G20 ülkeleri içinde en yüksek büyüme kaydeden ikinci ülke olduk. Türkiye, nitelikli iş gücü, stratejik coğrafi konumu, başta AB olmak üzere büyük pazarlara entegrasyonu, köklü demokrasi kültürü ve şeffaf yönetim yapısıyla bölgede örnek bir model konumundadır. Bölgede önemli potansiyel arz eden Türkiye ve BAE'nin ticari ve ekonomik ilişkilerini çok yönlü olarak derinleştirmesi her iki ülkenin de çıkarınadır. Dubai'nin reeksport kapasitesini göz önüne alırsak ikili ticaretimizin daha üst seviyelere taşınabileceği aşikar olduğu kadar gereklidir de. Söz konusu etkinliklerin her birinin, tarafların iş birliğine yönelik önemli fırsatlar ortaya çıkaracağına inanıyor ve bu fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesini temenni ediyorum. Bunun yanı sıra Türkiye ile BAE arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin, bölgedeki diğer ülkelere örnek teşkil ederken aynı zamanda bölgesel istikrarı da teşvik edebilecek olması bakımından değerli olduğunu düşünüyorum. 2020 yılında Türkiye ile BAE arasındaki ticaret hacmi pandemi koşullarına rağmen artış göstermiş ve 8,4 milyar dolara ulaşmıştır. Bu yıl 10 aylık veriler, ikili ticaretimizdeki olumlu seyrin devam ettiğini göstermektedir. Hedefimiz ilk aşamada 2017 yılı seviyesi olan 15 milyar doları yeniden yakalamak ve bu noktayı kısa sürede geride bırakmaktır."

TÜRKİYE YATIRIMLARIN ODAK MERKEZİ HALİNE GELDİ

Pandemi ile birlikte Türkiye'nin yatırım merkezi haline geldiğini belirten Bakan Muş, üretimin gelecek yıllarda daha da artacağını vurgulayarak şu sözleri söyledi; "Bunun getirisi olarak ülkemiz, tedarik zincirlerindeki kırılmalara karşın Asya-Pasifik coğrafyasının alternatifi olarak öne çıkarken küresel çapta birçok firma için gözde bir yatırım üssü haline gelmiştir. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Türkiye bugün dünya ticaretinde güçlü bir tedarikçi olarak konumunu perçinleştirmekte ve güçlendirmektedir. Gelişmiş sanayi altyapısı ve birikimi, nitelikli insan kaynağı ve coğrafi konumunun verdiği avantajla Türkiye, küresel çapta bir üretim ve ihracat üssü konumundadır. Türkiye’nin ihracatı, iş insanlarımızın gayretleri ve kararlılığıyla yıl sonunda 220 milyar doları yakalamak üzere hedefe kilitlenmiştir."

BAE İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPMAK İSTİYORUZ

Konuşmasının ardından  BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Ahmed Al Zeyoudi ile Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına katılan Bakan Muş burada yaptığı açıklamalarda BAE ile ikili ilişkilerin yanı sıra ortak çalışmalarda yapmak istediklerini belirtti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş konu ile ilgili konuşmasını şu şekilde noktaladı; "Sürekli istişare halinde olmamız büyük önem arz ediyor. Ülkelerimiz arasındaki iş birliği hem bölgelerimiz hem de ülkelerimiz önünde yeni ufuklar açacaktır. Devlet makamlarının yakın iş birliği, iş insanlarımızı da birlikte iş yapma konusunda cesaretlendirecektir. Ülkemizin özellikle müteahhitlik alanındaki tecrübelerini BAE projelerine taşıyabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda BAE projelerine iştirak etmeyi ve katkı sağlamayı arzu ederiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal