Amerika Birleşik Devletleri Zor Durumda, İşsizlik Ve Evsizlik Artmaya Devam Ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde artan işsizlik ve enflasyon oranları halkı zor durumda bırakmaya devam ediyor.

23.11.2021-13:59 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-14:57) Amerika Birleşik Devletleri Zor Durumda, İşsizlik Ve Evsizlik Artmaya Devam Ediyor!

Son dakika gelen bilgilere göre Amerika Birleşik Devletleri'nde evsizlik krizi patlak verdi. Dünyanın en gelişmiş şehirlerinden olan ve sayısız zengine ev sahipliği yapan  Los Angeles'ta yüz binlerce insan evsiz ve sokaklarda yaşamaya başladı. Koronavirüs süreciyle birlikte bu durum insanlık dramına dönüştü.

YÜZ BİNLERCE İNSAN SOKAKLARDA YAŞIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda Amerika Birleşik Devletleri genelinde evsiz sayısı 600 bini geçerken, koronavirüs sebebiyle yükselen enflasyon oranları da halkın belini bükmeye başladı.

EVSİZLER DURUMA TEPKİLİ

Evsiz insanlar basına verdikleri ortak açıklamalarda bu şekilde yaşamanın insanlık dramı olduğunu vurgulayarak geçmiş dönemde şu açıklamaları yapmışlardı; "Hayat dediğimiz şey bu olmamalı. İnsanlık olarak büyük medeniyetler kurduk, teknolojide en üst düzeye çıktık ama hala sokaklarda yaşamak zorunda kalan insanlar var. Bunun ana sebebi yoksulluk. İnsanlara evsizlere karşı daha duyarlı olmalı."

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BENZİNE REKOR ZAM GELMİŞTİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin San Diego eyaletinde ekim ayında  benzine son 28 günde 27 defa zam geldi. Benzinin galon fiyatı 4,5 dolara yükselirken bu rakam 2012 tarihinden beri en yüksek fiyat olarak kayıtlara geçmişti.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

Zamların asıl sebebinin pandemi nedeni ile artan üretim sıkıntısı olduğunun altını çizen yetkililer, ham petrol fiyatlarının artışından   piyasanın etkilemesinin normal olduğunu belirtti. New York Ticaret Borsası verilerine göre,  ham petrol fiyatları son 1 yılda 35 dolardan 84 dolar seviyesine yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal