Tibet Yogası Nasıl Yapılır, Tibet Yogası Hareketleri Neler?

Son dönemlerde özellikle evde yaptığımız egzersizlerde yoga oldukça tercih ediliyor. Tibet yogası hareketler, Tibet yogası nasıl yapılır? gibi merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte merak edilenler…

01.05.2021-14:15 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-18:11)

Son dönemlerde özellikle koronavirüsün hayatımıza girmesiyle, bütün yaşam dengelerimiz altüst oldu. Zihinsel yorgunluğun oldukça arttığı bu dönemde birçok insan, bedenini ve ruhunu dinlendirmek için Tibet yogası yapmaya başladı. Peki Tibet yogası nasıl yapılır? Tibet yogası hareketleri nelerdir? sizler için araştırdık.

TİBET YOGASI NASIL YAPILIR? 

İlk olarak Tibet yogasından biraz bahsedelim. Vücudumuzda çeşitli enerji merkezleri var. Tibet yogasında uygulanan beş temel hareket bu enerjilerin düzgün ve dengeli bir akışa sahip olmasını sağlar. Doğru akış bizim ruhsal ve fiziksel olarak dengede tutar. Tibet yogası, vücudun 5 bölgesini doğadaki 5 element ile eşleştirerek evrendeki dengeyi bedenimizde de sağlamayı amaçlar.

TİBET YOGASI HAREKETLERİ

Akıl Bölgesi Hareketi/ Enerji

Bu harekette elleri iki yana doğru genişçe açıyoruz, daha sonra ayaklarımız avuç içleri yere gelecek şekilde sağlamca konumlandırıyoruz ve yavaşça dönüyoruz. Ne çok hızlı ne çok yavaş olacak şekilde 3 veya 5 kez tekrarlıyoruz. (Hiçbir hareket 21 tekrardan fazla yapılmamalıdır)

Boyun Bölgesi Hareketi/ Toprak

Yere sırtüstü uzanıyoruz ve ellerimizin avuç içleri yere gelecek şeklide kalça hizasında yere koyuyoruz. Bu pozisyondayken dizlerimizin dümdüz olmasına dikkat ediyoruz. Burundan aldığımız nefesi ağızdan verirken yavaşça ayaklarımız aynı düzlükte yere doğru indiriyoruz. Bu hareketi de 3 veya 5 kez tekrarlıyoruz.

Göğüs Bölgesi Hareketi/ Hava

Bu hareketi yaparken belinize dikkat etmeli ve fazla ağırlık bindirmemelisiniz. Önce dizlerinizin üzerinde duruyor ve ayak parmak uçlarınız yere bastırdıktan sonra elleriniz kalçanızın yanına yerleştirip, boynunuzu hafifçe geriye doğru atarak nefes alıyor, göğsünüzü şişirirken belinizi geriye doğru götürüyoruz. Nefes verirken ise yavaşça toparlanıyoruz.

tibet yogası

Mide Bölgesi Hareketi/ Su

Bu harekette köprü hareketi de diyebiliriz. Ayaklarınız yere sağlam basacak şekilde bedeninizi geriye doğru yatırıyor ve ellerinizin avuç içlerini de yere sabitliyorsunuz. Havaya doğru bakıp nefes burundan nefes alıyorsunuz. Daha sonra yavaşça nefesinizi verirken normale dönüyorsunuz.

Kol ve Ayal Bölgesi Hareketi/ Ateş

Son hareketimizde ellerimizi göğüs hizasında yere koyuyoruz ve ayakuçlarımızdan vücudumuzun ağırlığını taşıyacak bir pozisyon alıyoruz. Bu pozisyonu uygularken yavaşça nefes alıp başı arkaya doğru getiriyoruz. Nefes verirken başı serbest bırakıp çadır pozisyonu alıyoruz.

Her gün uygulayacağınız Beş Ayin diye adlandırılan bu hareketlerden sonra üç hafta içerisinde ruhen ve fizikken nasıl bir değişim yaşadığınıza şaşıracaksınız. Sizdeki değişim çevrenize de yansıyacak ve insanların ruhsal dönüşüm süreçlerine katkıda bulunmuş olacaksınız. Her gün yaptığınız bu egzersizlerle anda olmayı keşfedecek, içerisinde bulunduğunuz güzellik için şükredeceksiniz.

Tibet yogası, yaş gözetmeksizin mükemmel bir iyileşme sağlayan çok eski ve değerli bir meditasyondur. Her gününüzden yarım saati bu programa ayırmak için üşenmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal