THY'den dev istihdam atağı: 2024'te 5 bin yeni çalışan aranıyor!

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılı için büyük bir istihdam hamlesi başlatarak yaklaşık 5 bin yeni çalışanı bünyesine katmayı hedefliyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen şirketlerinden biri olan THY, genç nüfusun gözde işverenlerinden biri olma özelliğini koruyor. Şirket, yayınladığı iş ilanları aracılığıyla "Take-Off 101", "Take-Off Jr." ve "Take-Off Cadet" programlarıyla uçuş ve yer personeli olmak üzere çeşitli pozisyonlarda işe alımlar gerçekleştirecek.

20.02.2024-13:01 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:05)

Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği "Kariyer Zirvesi" etkinliğinde yaptığı konuşmada, şirketin büyüme stratejileri doğrultusunda her yıl çalışan sayısını artırmaya odaklandığını belirtti. Çay, "2023 yılında, uçuş ve yer ekiplerinden oluşmak üzere toplam 5.134 çalışanı bünyemize kattık. Bu yıl da yine 2023’te olduğu gibi yaklaşık 5.000 çalışanı ailemize almayı hedefliyoruz; iştirak şirketlerimizle birlikte takribi 84.000 olan çalışan sayımızı, 10 yıl sonunda 150 bin çalışana ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

THY'nin yayınladığı iş ilanları, genç profesyonellerin ve yetenekli bireylerin şirketin dinamik kadrosuna katılmasına olanak tanıyor. Take-Off programları, farklı alanlarda uzmanlaşmak isteyen bireylere çeşitli kariyer fırsatları sunuyor. 

Şirketin bu istihdam artışlarıyla hem Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hem de 2033 hedefleri doğrultusunda güçlü bir istihdam yapısı oluşturmayı amaçladıklarını belirten  Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay; ''Ortaklığımızın büyüme stratejileri doğrultusunda her yıl çalışan sayımızı artırmaya gayret ediyor; istihdamı artırma politikalarımızla Türkiye ekonomisine katkı sunmaya çalışıyoruz. 2023 yılında, uçuş ve yer ekiplerinden oluşmak üzere toplam 5.134 çalışanı bünyemize kattık. Bu yıl da yine 2023’te olduğu gibi yaklaşık 5.000 çalışanı ailemize almayı hedefliyor; iştirak şirketlerimizle birlikte takribi 84.000 olan çalışan sayımızı, 10 yıl sonunda 150 bin çalışana ulaştırmayı hedefliyoruz.'' dedi.


Take-Off 101 ve Take-Off Jr. programları işe alımları sürdürüyor

Türk Hava Yolları (THY), genç yeteneklere kariyerlerine başlama imkânı tanıyan "Take-Off 101 (Part-Time Öğrenci)" ve "Take-Off Jr." programları ile işe alımlarını sürdürüyor. Şirket, bu programlar aracılığıyla genç nüfusa istihdam olanağı sunarak sektördeki lider konumunu güçlendiriyor.

"Take-Off 101 (Part-Time Öğrenci)" programı, lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, öğrenimleri devam ederken çalışma hayatına atılma şansı tanıyor. Programa başvuran başarılı adaylar, değerlendirme sürecini geçtikten sonra 2 dönem boyunca, toplamda 12 ay süreyle Türk Hava Yolları bünyesinde çalışma imkânına sahip olacaklar. Bu program, 1 Ocak 1998 ve sonrasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençlere yönelik olarak açılmıştır. Başvurular, 3. ve 4. sınıfta öğrenim gören öğrenciler için 10 Mart 2024'e kadar devam edecek.

"Take-Off Jr." programı ise lisans son sınıf öğrencilerine ve yeni mezunlara hitap ediyor. Bu program, başarılı adaylara tam zamanlı çalışma fırsatı sunarak kariyerlerine başlamalarına olanak tanıyor. İlan, 1 Ocak 1997 ve sonrasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençleri kapsamaktadır. İlanlarda İngilizce bilen, iletişime ve gelişime önem veren, yenilikçi fikirler üretebilen ve takım çalışmasına yatkın gençlerin tercih edileceği belirtilmiştir. Başvurular, lisans son sınıf öğrencileri ve mezunlar için 10 Mart 2024 tarihine kadar yapılabilecektir.


Take-Off Cadet başvuru tarihi açıklandı

Türk Hava Yolları, "Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı)" programı ile lisans mezunu gençleri uçuş ekibine kazandırmayı hedefliyor. Bu program, bölüm ayrımı olmaksızın tüm lisans mezunları arasında başvuruya açık olup, 31 Aralık 2003 ve 1 Ocak 1994 tarihleri arasında doğmuş kişileri kapsamaktadır. Başvurular, 30 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecektir.

Programa katılan ve işe alım sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, 2 yıl süresince eğitim alma şansına sahip olacaklar. Eğitim süresince adaylara 2 brüt asgari ücret maaş, konaklama, kira yardımı, yemek kartı, sigorta ve indirimli bilet gibi çeşitli haklar sağlanacaktır.

Başvuruların yapılabilmesi için adaylar, Türk Hava Yolları'nın resmi kariyer sayfası olan kariyer.thy.com adresini ziyaret edebilir ve ilgili program için başvurularını online olarak gerçekleştirebilirler.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal