THY uçağında büyük panik: Kokpit camı çatladı

Türk Hava Yolları’na (THY) ait İstanbul-Sivas seferli bir yolcu uçağının kokpit camı çatladı. Yolcular büyük panik yaşarken uçak İstanbul Havalimanı’na acil iniş gerçekleştirdi.

21.04.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 21.04.2024-11:11)

İstanbul’dan Sivas istikametine giden Türk Hava Yolları’na (THY) ait yolcu uçağının, kalkışından kısa bir süre kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçak hemen İstanbul Havalimanı’na acil iniş gerçekleştirdi.

THY uçağında büyük panik

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Türk Hava Yolları'nın TK-2658 sefer sayılı TC-JVG kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçağı, sabah saat 08.25'te İstanbul Havalimanı'ndan Sivas'a yapacağı sefer için pistten havalanarak yolcuyla buluştu.

THY uçağında büyük panik: Kokpit camı çatladı

Ancak uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra aniden yaşanan bir olayla sarsıldı. Kokpit camında meydana gelen çatlak nedeniyle pilot, derhal İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne başvurarak geri dönüş izni talep etti. Saat 09.10'da İstanbul'a emniyetle iniş yapan uçağın yolcuları, rahat bir şekilde karaya ayak bastı. THY ekibi, uçağın camının değiştirilmesi için hemen harekete geçti. Yolcular ise yeni bir uçakla Sivas'a doğru yola çıkmak üzere yeniden düzenlenen uçuşa yönlendirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal