THY uçağına yıldırım çarptı! İstanbul'a geri döndü

Türk Hava Yolları'na TC-JHK kuyruk tescilli uçak, Antalya seferini gerçekleştirmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra yıldırım isabet etti. Olay, uçağın havalanmasının ardından meydana geldi.

29.01.2024-12:44 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-17:34) THY uçağına yıldırım çarptı! İstanbul'a geri döndü

DHA’dan alınan haber göre, Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK-2408 sefer sayılı TC-JHK kuyruk tescilli uçak, Antalya seferinden kısa bir süre sonra yıldırım isabeti aldı. İstanbul Havalimanı'ndan saat 09.25'te hareket eden uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra yıldırım isabeti nedeniyle olumsuz etkilendi. Uçağın alçak irtifada olması ve hızla yükselmesi, mürettebatın hızlı bir şekilde müdahale etmesine olanak tanıdı. Yaşanan olayın ardından pilotun İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek geri döneceğini bildirmesi üzerine güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Güvenli şekilde iniş yaptı

Uçağın saat 10.16'da İstanbul Havalimanı'na sağ salim iniş yapmasıyla birlikte, mürettebatın başarılı müdahalesi ve pilotun kararlılığı öne çıktı. İnişin ardından uçak teknik ekip tarafından detaylı bir incelemeye alındı. Olay sonrasında THY ve sivil havacılık ekipleri tarafından başlatılan detaylı inceleme sürerken, ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal