Thodex'in Kurucusu Fatih Faruk Özer Kimdir?

İki gündür işlem yapılamayan kripto para alım satım borsası Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile birlikte Tayland'a kaçtığı belirtiliyor. Peki Fatih Faruk Özer Kimdir?

22.04.2021-17:25 - (Son Güncelleme: 22.04.2021-17:25) Thodex'in Kurucusu Fatih Faruk Özer Kimdir?

Kripto para borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediğini belirtmesi üzerine kurum art arda bakım çalışmasında olduklarını belirten bir seri duyuru yayınlamıştı. 

Duyurulan sürenin sonrasında da sorunun devam etmesi üzerine şirket bir yeni daha açıklama yapmış, bu kez ise bakım çalışmasının 4-5 gün süreceğini ifade etmişti.

Thodex'te aktif hesabı olan 391 bin kişi sorunun düzelmemesinden ötürü büyük bir panik hali içerisinde.

Kripto para yatırımcılarını endişelendiren iddia ise Thodex'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile birlikte 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de yurtdışına çıkarken çekilmiş olduğu söylenen fotoğrafı medya içerisinde yer aldı. Daha önceden Tayland'a kaçtığı iddia edilen Özer'in Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçmış olabileceği de iddia ediliyor.

FATİH FARUK ÖZER KİMDİR?

Faruk Fatih Özer 2008 yılında Koineks şirketi ile birlikte kripto para borsasına giriş yaptı, 2017 yılında da Thodex’i kurdu. Thodex şirketi ilk başta Türkiye olmak üzere Myanmar, Azerbaycan ve İngiltere gibi çeşitli ülkelerde de faaliyet içerisinde bulunuyordu.

Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olarak bulunan Faruk Fatih Özer, daha sonrasında yazılım teknolojileri ile ilgilenmeye başladı. Özer, son olarak da 2020 yılı içerisinde Gamebridge mobil oyun platformunu kurmuştu. 

Thodex'in internet sitesinin kapanmasının ardından Faruk Fatih Özer'in Twitter ve Instagram hesaplarını da kapatmış gibi duruyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da art arda yapılan suç duyuruları üzerine konu ile ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "Thodex adı verilen kripto para borsasında ve çok sayıda vatandaşın mağduriyetine yol açtığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup adı geçen sistem kapsamında gerçekleşip suç teşkil eden tüm eylemlerin tespiti ve failler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir" ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal