The Guardian’dan yerel seçim analizi: ‘Muhalefetin dağılması İmamoğlu’nu zor durumda bıraktı’

İngiliz medya organı The Guardian, yerel seçimler öncesinde İstanbul ile ilgili dikkat çeken bir analiz yayımladı. The Guardian, muhalefetin 2019 yılına göre daha dağınık bir durumda bulunduğu ve bu durumun CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesini zor hale getirdiğini vurguladı.

29.03.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-17:01)

Yerel seçimlerin yapılmasına 2 gün kala tüm gözler İstanbul’daki yarışa çevrildi. CHP’nin adayı ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum arasında geçmesi beklenen seçim yarışıyla ilgili çarpıcı bir analiz daha yayımlandı.

İngiltere’nin seçkin medya organlarından The Guardian, 31 Mart seçimleri öncesinde muhalefetin dağınık durumunun Ekrem İmamoğlu’nu zor durumda bırakabileceğini ifade etti.

The Guardian’dan İstanbul analizi

Ensonhaber’in yer verdiğine göre; Analizde, seçmenlerin umutsuzluğunu vurgularken, İstanbul'un ekonomik açıdan önemine dikkat çekiliyor. Mevcut durumda İstanbul'un ekonomik gücü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019'daki seçimlerle kıyaslandığında karşılaşılan farklı tablo ele alınıyor.

The Guardian’dan yerel seçim analizi: ‘Muhalefetin dağılması İmamoğlu’nu zor durumda bıraktı’

AK Parti'nin, Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul'u yeniden kazanmayı hedeflediği belirtiliyor. Ancak muhalefetin eski heyecanı tekrar yakalamakta zorlandığı ifade ediliyor.

‘Coşku ve umut yok’

Analizde, İmamoğlu'nun 2019'daki muhalefet desteğini kaybetmesi ve geçen yılki cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan yenilgi vurgulanarak, altı parti tarafından desteklenen Erdoğan karşıtı koalisyonun başarısızlığına işaret edildi. Bu durumun, İmamoğlu'nun getirdiği değişim ve umut duygusunu dağıttığı ifade edildi.

The Guardian’dan yerel seçim analizi: ‘Muhalefetin dağılması İmamoğlu’nu zor durumda bıraktı’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, 2019'da İyi Parti desteği olmadan kampanya yürüttüğü hatırlatıldı. Genel seçimlerde yaşanan yenilgi sonrasında muhalefet arasında bir "ilgisizlik duygusu" oluştuğu belirtilerek, muhalefetin bölünmesinin değişim umutlarını azalttığı vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal