The Economist’ten seçim analizi: 6’lı masa ve Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları dikkat çekti

İngiliz The Economist gazetesinden 2023 seçimleri hakkında dikkat çeken bir analiz geldi. Gazetede yayımlanan makalede 6’lı masa ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki seçim savaşına önemli yer ayrıldı. İşte detaylar...

17.01.2023-09:44 - (Son Güncelleme: 17.01.2023-16:56) The Economist’ten seçim analizi: 6’lı masa ve Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları dikkat çekti

Türkiye’nin son dönemdeki en önemli seçimi olarak görülen 2023 seçimleri öncesi hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı hazırlıklarına devam ediyor. İngiltere’nin ve dünyanın önde gelen medya organlarından birisi olan The Economist gazetesinden ise 2023 seçimleri hakkında dikkat çeken bir analiz geldi. Gazetede yayımlanan makalede 6’lı masa ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki seçim savaşına önemli yer ayrıldı. 

The Economist’ten seçim analizi

Akşam’ın yer verdiği habere göre; Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda istekli olduğuna vurgu yapılan analizde, ancak CHP Genel Başkanı'nın "İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in tepkisiyle karşılaşıyor." ifadelerine yer verildi. Gazete, "Muhalefet içindeki çatlaklar kendini gösteriyor." diyerek muhalefet içindeki iç çatışmaya da değindi.

The Economist 2023 Seçimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerine dikkat çekilen analizde, Erdoğan'ı mitingleri için "Türk liderin mitingleri bir rock konseri havasında" benzetmesi yapılırken CHP Genel Başkanı için ise "Ocakbaşı dersi gibi gelebilir." ifadeleri kullanıldı.

Sert bir milliyetçi

İBB Başkanı'nın popülerliğini kaybettiğine vurgu yapılarak, "İmamoğlu'nun yıldızı 2019'daki zaferinin ardından çoktan söndü." yorumu yapıldı. Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş için ise "Sert bir milliyetçi. HDP'li seçmenlerden oy almasının zor" denildi.

The Economist 2023 Seçimleri-1

HDP anlaşmazlık yarattı

Erdoğan'a karşı seçimleri kazanmak isteyen muhalefet bloğunun HDP'nin oylarına ihtiyaç uyduğu ancak yine aynı bloğun söz konusu partiye "soğuk davrandığı" aktarıldı.

Yazıda, "CHP, partinin (HDP) desteğini almaya devam etmek için istekli. Ama HDP'yi PKK'nın siyasi kanadı olarak gören İyi Parti aynı masaya oturmayı reddediyor." denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal