TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu!

Türk futbolunda yeni dönem başlıyor. Başkanlık seçimlerine tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi de belli oldu.

16.06.2022-13:53 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-13:53) TFF'nin yeni başkanı Mehmet Büyükekşi oldu!

TFF Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu'na 307 delegeden 219'u katılım gösterdi. Divan başkanlığına ise Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi. Genel Kurul'a TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeler, eski TFF başkanı Nihat Özdemir Spor Toto Süper Lig ve 1. lig 2. lig ve 3. lig başkanlarının birçoğu katılık gösterirken Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise toplantıda bulunmadı. Yapılan seçimde ise tek aday olan Mehmet Büyükekşi başkanlığa geldi.

Tek aday olarak girdi

Mehmet Büyükekşi, 193 delegenin ıslak imzasını alarak seçime tek başkan adayı olarak girdi. Başvuru yapan diğer 8 isim aday olabilmek için gerekli imza sayısına ulaşamadılar. Büyükekşi böylece 1 yıl boyunca federasyon başkanlığını yürütecek. Federasyon, Haziran 2023'te olağan seçimli genel kurula giderek 4 yıllık yeni yönetimi belirlemiş olacak.

Yeni TFF başkanı oldu.

Listesi belli oldu

Büyükekşi'nin listesinde yer alan isimler ise; Alkın Kalkavan, Murat Aksu, Hamit Altıntop, Yusuf Günay, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can, İbrahim Burkay, Nüket Ezberci, İdil Sürer, Müslüm Özmen, Yalçın Orhan oldu. Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan önceki yönetimde de yer almaktaydı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal