Sarıyer Spor Kulübü eski yöneticisi Ali Büyükasar kulübün geleceği hakkında konuştu!

Sarıyer Spor Kulübü, eski yöneticisi Ali Büyükasar, kulübün içinde bulunduğu durum ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimi hakkında konuştu.

16.06.2022-11:38 - (Son Güncelleme: 16.06.2022-11:38) Sarıyer Spor Kulübü eski yöneticisi Ali Büyükasar kulübün geleceği hakkında konuştu!

Türk futbolunun en köklü ekiplerinden biri olan Sarıyer Spor Kulübü, senelerdir alt liglerde mücadele ediyor. TFF 2. Lig’de boy gösteren Sarıyer Spor Kulübü’nün içinde bulunduğu durum geçtiğimiz günlerde gündeme gelmiş, hatta kulübün satılacağı konusu bile konuşmaya başlanmıştı.

Sarıyer Spor Kulübü’nde gerçekleşen bu gelişmelerin üzerine Haber365 Spor ekibi olarak kulübün eski yöneticilerinden Ali Büyükasar’a ulaşarak kulübün içinde bulunduğu durum ve önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Genel Kurul hakkında bilgi aldık.

TFF 2. Lig ekibi Sarıyer Spor Kulübü’nde uzunca bir süredir başkanlık görevini üstlenen Saffet Akkoyun, geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu bir demeçte Genel Kurul’da aday olmayacağını, görevine devam etmek istemediğini söylemişti.

Başkan Saffet Akkoyun’un bu açıklamalarının ardından Sarıyer Spor Kulübü’nün bir yatırımcıya satılacağı konusu bir hayli konuşulmaya başlanmıştı.

Sarıyer Spor Kulübü’nde gerçekleştirilecek olan Seçimli Genel Kurul öncesinde, başkan adayı olması beklenen isimlerden biri olan Ali Büyükasar, Haber365’e konuştu.

Ali Büyükasar, Haber365’e yapmış olduğu açıklamalarda Sarıyer Spor Kulübü’nün içinde bulunduğu durum ile ilgili olarak;

'Sarıyer'in 20 senedir durumu ortada'

Sarıyer Spor Kulübü Türkiye’nin köklü ve büyük camialarından biridir ve marka değeri yüksek değerli bir camiadır. Maalesef bu büyük camia uzun yıllardır hatalı planlama sonucunda alt liglerde mücadelesini sürdürüyor. Sportif manada son 20 senedeki durumu ortadadır. Maalesef şampiyonluk yaşayamadık.  Çok fazla geçmişi konuşmak istemiyorum. Geleceğe bakmakta yarar görüyorum.


Saffet Akkoyun başkanlığı bırakıyor!

Sn. Saffet Akkoyun İyi bir Sarıyerli; bundan kimsenin şüphesi yoktur. Başkanlık döneminde büyük ekonomik fedakarlıklar yaptı. Kulübü kimseye muhtaç etmedi. Bunları kabul etmemek, yok saymak doğru bir tutum olmaz. Her başkan başarıyla anılmak ister. Bunun içinde var gücü ile çalışır. Saffet başkanında tüm gücüyle faydalı olma adına çalıştığına inanıyorum. Sarıyerliler olarak bizler vefayı bilen insanlarız, heyecan ile anlık tepkiler tabiki olabilir ancak bu taraftar hizmet edenleri, fedakarlık yapanları asla unutmaz. Saffet başkana da fedakarlıklarından ötürü teşekkür etmeliyiz. Kendisi bunu fazlasıyla hak ediyor.

'Camianın bir lidere ihtiyacı var'

Liderlik tek başına sürdürülebilen bir şey değildir. Liderin yapması gereken ilk şey iyi bir yönetim oluşturmaktır. Maalesef Sarıyer uzun yıllardır güçlü yönetimler ile yönetilemedi. Bu yorum benim şahsi çıkarımımdan öte camianın genel kanısıdır diye düşünüyorum. Sarıyer taraftarının bir takım tepkilerini son dönemlerde sıkça sosyal medyada okuduk, maçlarda şahit olduk. Tüm Sarıyerliler gibi bizlerde bu duruma üzüldük. Sarıyerlilerin beklediği kulübe belirli düzeyde kalite katacak, sportif bilgi birikimi yüksek olan ve ekonomik güçleri üst seviyede olan yönetim kurullarının oluşturulmasıdır. Bu ve bundan sonra oluşturulacak yönetimlerin Sarıyer’in haklarını savunacak ve kulübe ekstra gelir kalemleri yaratacak kapasitede olması elzemdir.

'Asırlık kulüpler kapanma noktasına geldi'

Yanlış yönetimlerin başa gelmesi, Kulüplerin bilinçsizce para harcaması ve taraftarlara popülizm yaparak transfer harcamasında ödeyemeyeceği rakamların altına imza atması asırlık kulüpleri kapanma noktasına getirdi. Popülerlik ve şov peşinde olanlar bugün amatör liglerde oynuyor.


'Sarıyer camiası çözümleri birlikte bulmalıdır'

Yıllardır camia olarak hissettiğimiz en büyük eksiklik tam anlamıyla birlik olunmamasıdır. Camia olma reflekslerimizi maalesef kaybettik. Sarıyer’de sevgisizlik ve negatif düşünce tarzı kulübümüzün önünü tıkayan yegane manevi faktörlerdir. Sadece tenkit etmek ile başarının geldiği hiç görülmemiştir. Çözüm yollarını hep birlikte bulmalıyız. Başarı istiyorsak topyekün birlik beraberlik şart. Camia olarak seferberlik ilan etmeliyiz. Sarıyer’in en büyük markası Sarıyer Spor Kulübüdür. Sarıyer Spor Kulübü, tüm Sarıyer’in ortak paydasıdır. Sarıyer için kibrimizi, kişisel hırslarımızı, sorunlarımızı ve egolarımızı bir kenara bırakmalıyız.

'Yeni yönetimlerin yapması gerekenler...'

Eğer Sarıyer’i başarıya götürmek gibi bir hedefimiz varsa kulübümüz içerisinde vizyonlu insanların ve bilhassa genç insanların sayısı artmalı. Proje üreten, reklam getirebilen ve ekonomik gücü yüksek bir yapı oluşturulmalı. Yeni yönetimler bu prensipler doğrultusunda oluşturulmalı. Günümüzde ne kadar iyi olursanız sağlam bir ekibiniz yoksa başarılı olma şansınız maalesef yok… Kurumsallık ve kalıcı başarı iyi kadrolaşmaktan geçiyor.

'Başkanlığa talip olanlar...'

Sarıyer’de gerçekleştirilecek seçim öncesinde bazı oluşumların olduğuna dair duyumlar alıyoruz. Ama bu işler belirsizlik kabul etmez, netlik ve ciddiyet ister. Yönetime talip olanlar, talip olmak için kurulan oluşumlar, vakit kaybetmeden taraftara ve kongre üyelerine kendilerine inandırmanın yollarını daha fazla aramalı, daha fazla çalışmalı ve icraatları ile ispatlamalıdırlar. Bu seçim sürecinde hata yapılma lüksü kalmamıştır.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal