TFF'nin dev derbi için yabancı hakem arayışı: Gürcan Bilgiç isimleri açıkladı!

Trendyol Süper Lig'in heyecan dolu 32. haftasında yabancı VAR hakemlerinin görev almasının ardından gözler, şampiyonluk yarışının en kritik maçlarından biri olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde orta hakemin de yabancı olup olmayacağına çevrildi. Spor otoritelerinin dikkatle takip ettiği bu gelişme, derbinin nasıl bir atmosferde geçeceği konusunda merak uyandırıyor.

17.04.2024-12:30 - (Son Güncelleme: 17.04.2024-13:28) TFF'nin dev derbi için yabancı hakem arayışı: Gürcan Bilgiç isimleri açıkladı!

Alanyaspor-Galatasaray, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü-Gaziantep FK maçlarında görev alan yabancı VAR hakemleri, performanslarıyla futbol otoriteleri ve taraftarlar tarafından olumlu geri dönüşler aldı. Yabancı hakemlerin VAR ekranından bakmasıyla saha hakemlerinin de performanslarının arttığına dair görüşler, Türk futbolunun geleceği için umut vaat ediyor.

Gürcan Bilgiç isimleri açıkladı

Spor yazarı Gürcan Bilgiç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Galatasaray-Fenerbahçe derbisini yönetmesi için görüştüğü yabancı hakemin kim olduğunu açıkladı. Sabah'taki yazısında Bilgiç, "TFF'nin bu maç için Türk asıllı Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük ile görüştüğünü duydum. MHK'nin mevcut kadrosunda bu maçı inandırıcı şekilde yönetecek isim olmadığını düşünüyorum. O gün geldiğinde bizim hakemlerimiz yönetmek isterler mi, o da tartışılır" ifadelerini kullandı.

Bilgiç'in açıklamalarıyla birlikte, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin Hollandalı hakem Serdar Gözübüyük tarafından yönetilebileceği ihtimali güçlendi.


TFF'nin önceki deneyimleri

TFF'nin yabancı hakemleri tercih etme konusundaki tavrı yeni değil. Aralık ayında oynanması planlanan Süper Kupa maçı için de TFF, Serdar Gözübüyük ile görüşmüştü. Ancak Gözübüyük'ün VAR ekibi talebi TFF tarafından reddedilmişti. Bu tür gelişmelerin ardından Halil Umut Meler olayıyla birlikte yabancı hakem tercihleri bir süreliğine askıya alınmıştı.

TFF'nin Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için yabancı hakem tercihinde bulunması, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Yabancı hakemlerin göreve gelmesiyle birlikte futbolun kalitesinin arttığına dair algı, bu kararın arkasında yatan nedenlerden biri olarak gösteriliyor. Ancak bu tür radikal değişikliklerin nasıl karşılanacağı ve hangi sonuçları doğuracağı da merak konusu. Yine de, 19 Mayıs'ta oynanacak dev derbi, futbolseverler için hem sporun kalitesi hem de hakem kararlarının doğruluğu açısından kritik bir test olacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal