TFF'den Fenerbahçe'nin Kural İhlali Başvurusunu Reddetti

TFF, Fenerbahçe'nin, Aytemiz Alanyaspor maçında kural hatası yapıldığı iddiası ile karşılaşmanın tekrarına yönelik başvurusunu reddetti.

07.05.2021-14:16 - (Son Güncelleme: 07.05.2021-15:53) TFF'den Fenerbahçe'nin Kural İhlali Başvurusunu Reddetti

TFF, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 38'inci haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'la oynadığı ve 0-0 sona eren karşılaşmada kural hatası yapıldığı iddiası ile yaptığı başvuruyu görüştü. Federasyondan tarafından yapılan açıklamada,

''Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün Riva'da yaptığı toplantıda Fenerbahçe A.Ş. Kulübü'nün 29.04.2021 tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe A.Ş. müsabakasına ilişkin kural hatası itirazını değerlendirmiştir. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu müsabakada kural hatası olmadığına karar verilmiştir.''

PEKİ NE OLMUŞTU?

Süper Lig'in 38. haftasında sarı- lacivertli takım deplasmanda Alanyaspor ise golsüz berabere kaldığı maçın 26. dakikasında; Yıldız futbolcu Mesut Özil'in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortaya hamle yapan Valencia, Caulker tarafından düşürülmüştü. Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını göstermiş fakat VAR hakemi Halil Umut Meler'in uyarısıyla karar iptal edilmiş, pozisyon için ofsayt değerlendirmesi yapılmıştı.

FAUL İLE CEZALANDIRILIR

Sarı- lacivertli takım, penaltının iptalinin kural hatası olduğunu ifade ederek, Alanyaspor maçının tekrarlanması için TFF'ye başvurmuş, IFAB'ın ''Topla oynama teşebbüsü ile topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncuya topla oynamadan veya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadele etmeden önce faul yapılırsa ofsayt ihlali gerçekleşmeden önce olduğu için faul ile cezalandırılır'' kuralı aktarılmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal