Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Kimdir?

Türk iş ve spor insanı, eski bürokrat, mevcut Galatasaray başkanı olan Mustafa Cengiz yapılacak seçimde aday olmayacağını duyurdu. Peki Mustafa Cengiz kimdir?

07.05.2021-13:33 - (Son Güncelleme: 07.05.2021-13:33) Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Kimdir?

Galatasaray'dan tarafından dün yapılan açıklamada, mayıs ayında yapılacak seçimin iptal edildiği duyurulmuştu. İptal kararının ardından yönetim kurulunda bulunan 3 isim de istifa etmişti.

Sarı-kırmızılı kulüpte başkan Mustafa Cengiz de yapmış olduğu açıklamada "Galatasaray Spor Kulübü'nün yapılacak ilk seçiminde bu şartlarda aday olmayacağımı sevgili Galatasaray camiasına saygıyla bildiririm" ifadelerine yer verdi.

MUSTAFA CENGİZ KİMDİR?

1949 tarihinde Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Mustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının ardından, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. 

Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak görev aldı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı kontrolündeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem içerisinde 3 hükümet ile çalıştı.

İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında iken ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamudan çıktı, özel sektör içerisinde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği Orta Doğu'da yoğun olarak görev aldı. 1990 yılından bu zamana kadar petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyette bulunmaktadır.

MUSTAFA CENGİZ PETROL ŞİRKETİ

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevinde bulunmuştur. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görev verilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmektedir. Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

MUSTAFA CENGİZ'İN NE HASTALIĞI VAR?

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz mide kanseri teşhisi ile tedavi görmektedir.

Mustafa Cengiz seçim konuşması

Mustafa Cengiz son olarak düzenlenen lansman gecesinde seçim öncesinde kongre üyeleriyle bir araya gelmişti. Mustafa Cengiz burada özellikle başkan adaylarından Dursun Özbek'e çarpıcı göndermelerde bulundu. 

"SİZLERİN TEVECCÜHÜ VE DESTEĞİYLE"

Sizlerin teveccühü ve sizlerin desteğiyle az zamanda çok işler yaptık. Bu 4 ay boyunca çalışma arkadaşlarımla birlikte ve bütün destek veren komitelerde görev alan arkadaşlarımla birlikte uzun bir yürüyüşün etkin adımlarını attık. Neredeyse nefes almadık. 

Taraftarın verdiği bize destek ve teknik heyetin can siperhane çalışmasıyla bugünlere geldik. Allah utandırmadı, şampiyon olduk. Biz sizlerden o gücü görmeseydik, hiçbirini başaramazdık. 360 milyon TL'ye yakın hasılat elde ettik, hem de 4 ayda. UEFA da bunları biliyor. Çok şükür ki, Galatasaray'ı bugünlere getirdik. "

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal