TFF yabancı oyuncu sınırı kuralını kaldırabilir mi? Kulüpler istediği kadar yabancı oyuncu oynayabilecek mi? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi gerekirse yabancı oyuncu kuralını kaldırabileceklerini söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, büyük bir tartışma konusu haline gelen yabancı oyuncu sınırı hakkında konuştu. Gerekirse yabancı oyunu sınırını kaldırabileceklerini söyledi.

06.07.2022-11:24 - (Son Güncelleme: 06.07.2022-11:32)

Türk futbolunun gündemini senelerdir meşgul eden en büyük konulardan birisi kuşkusuz yabancı oyuncu kuralı oldu. Hemen hemen her sene değişen bu kural ile ilgili olarak Türk futbol kulüpleri oldukça şikayetçi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda geçtiğimiz haftalarda başkanlığa seçilen Mehmet Büyükekşi, çalışmalarına hızlıca başladı.

Candaş Tolga Işık’ın TV100’de yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futbolundaki yabancı oyuncu kuralı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Yabancı oyuncu sınırlamasını direkt olarak kaldırabileceklerini söyleyen Başkan Mehmet Büyükekşi, yapmış olduğu açıklamalarda ;


'Gerekirse bu kuralı kaldırabiliriz'

Yabancı oyuncu sınırı çok konuşuluyor. Gerekirse hiç sınır da getirmeyebiliriz, gerekirse 14'te tutabiliriz. Burada önemli olan doğruyu bulabilmek ama bunu hep birlikte yapacağız. Türk futbolunun gelişimi adına neler yapılması gerekiyorsa, bunu birlikte planlamak istiyoruz.

'Futbolun kalitesini arttırdığını düşünmüyorum'

Sınır koyunca futbolun kalitesinin arttığına inanmıyorum. Biz yeni bir şey yapmadık, göreve geldikten bir gün sonra geçen sezondaki kararı aldık. Birçok kulübün sıkıntısı var. Yerli futbolcuların maliyetlerinin yükseliyor, zaten kulüpler zor durumda, kur artışından dolayı bütçelerini tutturamıyorlar, o yüzden biz hızlı bir şekilde karar verip, onları rahatlatıp, gelecekte ne yapılacaksa birlikte karar vermek lazım. Bizim tek başımızı bir karar almamız sıkıntılar yaratacak. Biz o yüzden futbolcu yetiştirmeye başlayıp, sürdürülebilirliği sağlamamız lazım.

'Yabancı kuralında bu sene yaptığımız değişim'

Biz 14 yabancıya ilave bir şey getirdik, 21 yaş altı 10 kez milli olmak kaydıyla 3 yabancı daha alabilirsiniz dedik. Süper Lig'e 3, 1. Lig'e de 2 oyuncu alma izni verdik. Burada amaç şu, belki bir üst yaş sınırı konulabilir. Şu anda maalesef birçok yabancı futbolcunun ya son durağı, ya sondan bir önceki durağı. Daha genç oyuncuları alıp, buranın bir atlama taşı olmasını sağlamamız gerekiyor. İlla bunların Türkiye'de yetiştireceğimiz oyuncular değil, yurt dışından da genç oyuncu getirip, oynatıp, transfer edip, gelir sağlayabiliriz.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal