TFF, MHK ve Kulüpler Birliği La Liga Modeli İçin Toplanacaklar!

TFF, MHK ve Kulüpler Birliği, hakem hatalarıyla ilgili Riva'da önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Süper Lig'de yaşanan tüm sorunların masaya yatırılacağı toplantıda, La Liga modelinin Türkiye'ye uyarlanması da gündem de yer alıyor.

20.10.2021-09:49 - (Son Güncelleme: 20.10.2021-12:27) TFF, MHK ve Kulüpler Birliği La Liga  Modeli İçin Toplanacaklar!

TFF, MHK ve Kulüpler Birliği, hakem hatalarıyla ilgili Riva'da önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Süper Lig'de yaşanan tüm sorunların masaya yatırılacağı toplantıda, La Liga modelinin Türkiye'ye uyarlanması da gündem de yer alıyor.

Hakem hataları tartışmaları her hafta gündemi yoğun bir şekilde meşgul ederken, Kulüpler Birliği de köklü bir değişim için düğmeye bastı. Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve MHK çalıştayını yürüten Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve alt lig temsilcisi ile bugün saat 15.00'te Riva'da önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıya TFF ve MHK yetkililerinin de katılımı bekleniyor. Hakemlik müessesinin köklü bir değişime gitmesi için yapılması planlananalar, çizilecek yeni yol haritası ve eğitimlerle ilgili sistem değişikliğinin ön planda tutulacağı bir toplantı yapılacak.

LA LIGA MODELİ SÜPER LİG'E GELECEK

Kulüpler Birliği, özellikle İspanya'da uygulanan hakem atama modelinin Türkiye'de de kullanılması için yaptığı çalışmaları tamamladı. İspanya futbol ligi La Liga'da hakem atamalarında kullanılan yapay zeka modelini hazırlayan şirketle anlaşma yapılarak Türkiye'ye özel bir yazılım oluşturuldu. Hazırlanan program da bu toplantıda gündeme gelecek. Yeni yapılacak yazılımda; hakem atamaları, hakemlerin son iki yıldaki performansının not ortalaması ve hangi maçlarda nasıl performans ortaya koyduklarının detaylarına yer verilecek.

AKRABA İLİŞKİLERİ BİTİRİLECEK

İstenilen yeni hakemlik düzenlemesinde şeffaflık konusu esas alınacak. Hakemlerin göreve ilk başladıkları andan itibaren akraba ilişkileri, yeterliliklerine dikkat edilecek. Uygulamanın hayata geçmesi halinde hakem seçme kriterlerin de değişiklikler yapılacak. Ayrıca MHK'nin yapısı, İl Hakem Kurulları, Bölge Hakem Kurulları gibi organlarda da köklü değişiklikler olacak.

HAKEM NOTLARI GİZLİ TUTULMAYACAK

Alınacaklar kararlar arasında hakem notlarının gizli tutulmaları da yer alıyor. Hakemlerin eğitim ve maaş gibi giderleri Kulüpler Birliği tarafından karşılanacak ve bu konuda TFF ile yetki paylaşımı yapılacak. Ayrıca hakemlerin maç performansları MHK'nin bünyesinde gizli olarak tutulmayacak ve o hafta kamuoyuna nedenleriyle birlikte sunulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal