TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı TFF başkanlık seçimi ile seçilecek. Peki, TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak? İşte, başkan adayları listesi ve seçim tarihi..

15.06.2022-11:53 - (Son Güncelleme: 15.06.2022-11:53) TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak?

Nihat Özdemir'in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığından istifa ederek ayrılması sonrası TFF'de yeni başkan seçilmesi için hazırlıklar başlatıldı. 9 adayın başvuru yaptığı TFF başkanlık seçimlerinin hangi tarihte yapılacağı merak konusu oldu.

Türkiye Furbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi için başlatılan hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Nihat Özdemir'in istifa ederek görevden ayılması sonrası Özdemir'den boşalan koltuğa geçecek olan adayın belirlenmesi için TFF bir seçim tarihi belirledi. seçim günü belirlendi.

TFF başkanlık seçimi ne zaman yapılacak

"TFF başkanlığı için 9 aday yarışacak"

Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Mehmet Büyükekşi, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın'ın Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı için yarışacağı seçim 16 Haziran tarihinde yapılacak.

TFF'nin Olağanüstü Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilecek başkanlık seçimi için Ankara JW Marriott Otelinde saat 10.00’da başlayacak. Olağanüstü Genel Kurul'da bir çoğunluk sağlanaması durumunda ise kurul, 17 Haziran Cuma günü aynı yerde yeniden toplanacak.

Diğer taraftan Divan Kurulu, TFF başkanlığı için aday olan isimlerin resmileşmesi adına TFF statüsünün 38. maddesi çerçevesine göre kararını verecek.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal