TFF başkanlık adayları kimler, hangi isimler ön planda? TFF'de başkanlık belirsizliği sürüyor! İşte Başkanlık için öne çıkan isimler ve kulis bilgileri

Türkiye Futbol Federasyonu'nda Nihat Özdemir'in başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından büyük bir belirsizlik yaşanmaya başladı. TFF başkanlığına aday olacağı konuşulan isimler hakkında Haber 365 Spor Direktörü Serkan Morova bir analiz videosu yayınladı. Detaylara video ve haber metninden ulaşabilirsiniz.

19.04.2022-14:14 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-16:54)

Türk futbolunun yeni kaosu belli oldu; Türkiye Futbol Federasyonu.  Türkiye Futbol Federasyonu'nda Nihat Özdemir'in başkanlık görevinden istifa etmesinden beri sular durulmuyor.

Gündeme pek çok isim geldi. Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ağaoğlu, Göksel Gümüşdağ, Hamit Altıntop ve Sinan Vardar bu isimlerin başında yer alıyor.

TFF'nin yeni başkan adayları kimler?

Bu gündeme gelen isimlerde ise şöyle bir durum var, hemen hemen hepsinin yapmış olduğu bazı açıklamalar var.

Ahmet Ağaoğlu Ahmet Nur Çebi TFF

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF başkanlığı ile ilgili olarak ;

' Benim TFF başkanlığı gibi bir düşüncem yok. Benim için en iyi makam Trabzonspor başkanlığıdır. ' dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise ;

' Kulüpte yeni bir projeye başladık. Bu başladığımız proje bizim için çok değerli. TFF başkanlığı gibi bir düşüncem yok. ' ifadelerini kullandı.

Gündeme gelen isimlerden Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop suskunluğunu koruyanlar arasında yer alıyor.

Hamit Altıntop TFF Başkanlık

Başkanlık konusunda belirsizlik devam ediyor

Hamit Altıntop halen Türkiye Futbol Federasyonu'nda Milli Takımlardan sorumlu olduğu görevini yürütüyor. Hamit Altıntop önderliğinde özellikle de A Milli Futbol Takımı yeni bir projeye başladı. Bu proje Teknik Direktör Stefan Kuntz önderliğinde biraz gençleşme, biraz da sonraki turnuvalara hedef bir jenerasyon oluşturabilmek üzerine kurulu. Kendi düşüncem ise şu şekilde;

Hamit Altıntop'un Milli Takım'da başlamış oldukları bu projeyi bırakarak federasyon başkanlığına geçmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Stefan Kuntz önderliğinde oluşturmak için büyük bir çaba sarf ettikleri bir proje var. Federasyon başkanlığı ise bambaşka bir konu, kendisi bence şu an tamamen Milli Takım'ın başarısına odaklanmış durumda.

Adaylardan bir diğeri ise Sinan Vardar. Kendisini diğer ismi geçen adaylardan ayıran kısım ise şu; açık açık aday olacabileceğini söyledi. İsmi anılan adaylar gibi kaçak dövüşmedi. Sinan Vardar için ise nasıl kitleden destek alacağı çok önemli. Beşiktaş'ta yöneticilik yapması nedeniyle özellikle diğer rakip kulüplerden bu konuda nasıl bir destek alabilir orası bir muamma.

Federasyon başkanlığı için ismi geçen adaylardan bir diğeri ise Göksel Gümüşdağ. Aslında bu isim biraz karışık. Çünkü Nihat Özdemir'in federasyon başkanlığından istifa etmesinin ardından ismi çok fazla ön plana çıkarılmıştı. Ön plana çıkmasının nedenlerinden biri ise ; Nihat Özdemir'in TFF başkanlığından istifasını açıkladığı toplantıda Göksel Gümüşdağ ile ilgili olarak bu görevi önceden beri istiyosun gibi imalarda bulunduğunun iddia edilmesi oldu. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ henüz net bir açıklama yapmadı.

Göksel Gümüşdağ TFF Başkanlık

Ancak bence şöyle bir durum var; Nihat Özdemir'in istifasının üstünden henüz kısa bir süre geçmişken asıl başkanlık düşüncesi olan isimlerin şu anda pek fazla öne çıkmayacağını düşünüyorum. Çünkü şu anda ortaya çıkacak olan her aday, Nihat Özdemir'in başkanlık döneminde altını oymakla suçlanacak.  Bu yüzden şu anda ciddi adayların biraz daha sessizliğini koruyacağını düşünmekteyim.

Nihat Özdemir'in istifası önceden biliniyordu!

Şöyle ilginç bir bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş'ın Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşma öncesinde basına ve taraftara açık bir şekilde Vodafone Park'ta gerçekleştirilen antrenmanın ardından Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bazı sözlerini sizlere aktarmak istedim.

Başkan Ahmet Nur Çebi, antrenmanın ardından henüz daha TFF'de Nihat Özdemir'in istifası ortaya çıkmamışken; ' Nihat Özdemir'in kısa bir süre içerisinde görevi bırakacağını düşünüyoruz. Yeni başkanım kim olacağı konusunda ise Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın ismi biraz ön planda diyebilirim. ' ifadelerini kullanmıştı.

Aslında Ahmet Nur Çebi'nin söylediği bu sözler ardından TFF'de Nihat Özdemir'in istifa etmesi ve Göksel Gümüşdağ'ın bu süreçte sessizliğini koruması kafalarda biraz soru işareti bıraktı...

Türkiye Futbol Federasyonu ise şu anda Servet Yardımcı ve ekibine emanet edildi. 16 Haziran'da gerçekleştirilecek seçime kadar bu yönetim göreve geçici olarak devam edecek.

Servet Yardımcı TFF Başkanlık

Geçici bir başkanlık durumu söz konusuyken ise Türk futbolu şöyle bir kaosun içerisinde ; ortada çok fazla cevapsız soru var ve bu cevapsız soruların cevaplarını bekleyen milyonlarca taraftar var.

Geçici TFF Başkanı Servet Yardımcı'nın çözmesi gereken konular...

Sonucu en çok merak edilen konulardan biri yayın ihalesi. Dört büyükler ve anadolu kulüplerinin gelirlerinde yayın ihalesinin ciddi bir katkısı olduğu aşikar. Önümüzdeki sezonun yayın gelirleri konusunda şu anda bir belirsizliğin olması şu anda önümüzdeki sezonun planlamarına kadar etkiliyor.

Yayın ihalesi konusunda ise ortalık çok karışık. Bir yandan Saran Group bir yandan da mevcut beIN Sports  şu anda hala yayın ihalesi konusunda kıyasıya bir yarış içerisinde. Bu yarış bir türlü sonuçlanamıyor. En büyük problemlerden biri ise bu yarışla ilgili olarak kamuoyu da pek fazla bilgilendirilmiyor.

Sonucu merak edilen konulardan bir diğeri ise 13 tane hakemin daha öncesinde örneğine pek rastlamadığımız bir şekilde görevden alındı. Sonrasında bu görevden alınan hakemler Tahkim Kurulu'na gittiler ve görevlerine geri verildiler ama bu seferde kendilerine maç verilmiyor.

Türk futbolunda bu kadar kaosun içerisinde sezonunda bitimine kısa bir süre kalmışken geçici TFF yönetiminin bu gemiyi nasıl süreceğini gerçekten merak ediyorum.

Bakalım 16 Haziran'daki TFF başkanlık seçimine kadar Türk futbolunun yeni kaosları oluşacak mı yoksa bu mevcut sorunları bir şekilde çekip çevirip düzeltebilecek miyiz...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal