TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi hakkında son zamanlarda çıkan haberlerin kasıtlı olarak yaptırıldığını söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, adaylığı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Adaylığından sonra hakkında çıkan haberlerin ismini kirletmek amacıyla kasıtlı olarak yapıldığını söyledi.

06.06.2022-17:24 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-17:24) TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi hakkında son zamanlarda çıkan haberlerin kasıtlı olarak yaptırıldığını söyledi

Türk futbolundaki karmaşa son buluyor. Önümüzdeki günler içerisinde yapılacak olan Türkiye Futbol Federasyonu seçimi ile birlikte federasyonun yeni başkanı belli olacak.

Futbolseverlerin merak içerisinde beklediği süreçte bu zamana kadar tek aday Mehmet Büyükekşi olarak göze çarpmıştı. Mehmet Büyükekşi, dışında henüz adaylığını açıklayan bir isim çıkmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, adaylığını açıklamasıyla birlikte hakkında çıkan çeşitli haberlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Büyükekşi, yapmış olduğu açıklamalarda ;

‘Bir güven ortamı yaratmak gerekiyor’

Gecikmeye tahammülü olmayan sorunlarla başa çıkmamızın tek yolu, birlikte ve futbolun iyiliklerine ve başarısına odaklanmış, özel ajandalardan arındırılmış bir güven ortamını yaratmaktan geçiyor. Bu kurum her koşulda, her futbol kulübüne mutlaka eşit mesafede olmak zorunda.


‘Birçok sorun karşısında zamanla yarışıyoruz’

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Kadınlar Ligi ve amatör şubeler de dahil tüm sorunların üstesinden gelebilmek için, derhal çözülmesi gereken yayın ihalesi için, harcama limiti, hakem hataları, gözlemci ve temsilci sorunları ve benzeri birçok mesele için zamana karşı yarışıyoruz. Bizden sonraki yönetim için iyi bir miras bırakmak zorundayız.

‘Ben kendimi çoktan ispatladım’

Ben bu ülkeye olan sevgimi, sadakatimi, maddi ve manevi değerlerimi çoktan ispatladım. Seçim atmosferlerinde maksadını aşan ya da farklı ajandaları olan sözler sarf edebilirsiniz. Cümleye dostum diye başlayıp sorumsuzca davranabilirsiniz. Nasıl olsa, seçimlerden sonra gönlünü alırım yanılgısıyla hırslarınıza yenik düşebilirsiniz. TFF'ye baskı kurmak, kulüp stratejinizin bir parçası dahi olabilir. Ama bu yeni dönemde bunların işe yaramayacağını nezaketle belirtmek isterim. Biz, hiçbir şart altında kimseye ve hiçbir kulübe ayrıcalık göstermeyeceğiz, her kulübe eşit mesafede duracağız.

‘Hukuki işlemleri başlatmayacağım’

Çamur at izi kalsın yöntemi uygulanmaya çalışılır. Ben kamuda yıllardır hizmet vermiş ve vermeye devam eden biriyim. Türkiye ihracatının yönetimi ile görevlendirilmiş, bu görevi alırken seçimle ve yüzde 100 mutabakatla gelmiş ve tüm dünyada bu ülkenin değerlerini temsil etmek için yetkilendirilmiş biriyim. Ben bu ülkeye olan sevgimi, sadakatimi, maddi ve manevi değerlerimi çoktan ispatladım. Birlik, beraberlik ve dostluk prensibimi koruyabilmek için şimdilik bu kadarı yeter. Kişilik haklarıma yönelik bu gibi söylemlerde bulunan tüm şahıslarla ilgili hukuki haklarımı ise saklı tutuyorum. Bu hassas günlerde dostluk ve kardeşlik ortamını korumak hepimizin yararınadır.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal