Tez-Koop-İş'ten Coronavirüse Karşı AVM'ler için Tedbir Çağrısı

AVM'lerde çalışan neredeyse 500 bin kişi ve buraları kullananların coronavirüs karşısında yaşayacağı tehlikelere dair gazete ilanı veren sendika, işçilerin ve halk sağlığının korunması için alınabilecek tedbirleri açıkladı.

17.03.2020-15:26 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:20) Tez-Koop-İş'ten Coronavirüse Karşı AVM'ler için Tedbir Çağrısı
AVM'lerde çalışan neredeyse 500 bin kişi ve buraları kullananların coronavirüs karşısında yaşayacağı tehlikelere dair gazete ilanı veren sendika, işçilerin ve halk sağlığının korunması için alınabilecek tedbirleri açıkladı.

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri (Tez-Koop-İş) Sendikası, yeni tip coronavirüs ile mücadele kapsamında, başta alışveriş merkezleri (AVM) olmak üzere toplu çalışmanın yoğun olduğu iş yerlerinde, çalışanlar için ek tedbirler alınması çağrısı yaptı.

Coronavirüs karşısında AVM'ler başta olarak, insan sirkülasyonun fazla olduğu işletmeleri bünyesinde barındıran perakende sektöründeki şartlara dikkati çekmek için gazetelere ilan veren Tez-Koop-İş Sendikası, 400'den fazla AVM'de çalışan personllerden neredeyse 500 bin kişi ve buraları kullananların karşı karşıya olduğu riskine karşı uyardı.

Coronavirüse karşı AVM'ler, çağrı merkezleri ve toplu iş yerlerinde çalışan işçilerin, risk altında olduğu ifade edilen ilanda, bütün dünyada küresel bir salgın halini alan yeni tür coronavirüsün Türkiye'deki varlığının Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandığı hatırlatıldı.

Virüsün yaygınlaşmasının önlenmesi hususunda, eğitim kurumlarının tatile girmesi, spor karşılaşmalarının iptali ya da seyircisiz oynanması gibi tedbirler alınmasına karşın, her gün binlerce insanın geldiği, ciddi risk bulunduran AVM'lere girenlerle burada çalışan personellerin, coronavirüse karşı ciddi tehdit altında olduğun altı çizilen ilanda, şu ifadeler kullanıldı:

"İşverenler, iş sağlığı ve iş güvenliğinin bir parçası olan iş yerlerinin hijyenini de sağlamak zorundadır. İş yerlerinde işçilerin bir arada bulundukları ortamların, yemekhanelerin ve tuvaletlerin hijyenleri sağlanmalı, kullanılan iş araç ve gereçleri belli aralıklarla dezenfekte edilmeli, havalandırma sistemleri kontrol edilmeli, çalışanlar için tüm koruyucu önlemlerin alınması ve koruyucu malzemelerin temin edilmesi noktasında işverenler üzerine düşeni yapmalıdır. Koronavirüs salgınına karşı risk grubunda yer alan ya da tedavi altında olan çalışanlar ile Dünya Sağlık Örgütü'nün genelgesi doğrultusunda soğuk algınlığı, hafif öksürük, mide problemleri ve ateşi 37,3 derece ya da üzerinde olan çalışanlara ücretli mazeret izni verilmelidir. Aynı zamanda okulların ve kreşlerin tatil edilmesi nedeniyle mağduriyet yaşayan çalışan anne ve babalardan birine ücretli mazeret izni verilmelidir. İşçilerin ve halk sağlığının korunması için bu önlemlerin alınması zorunludur. Önlem alınmayan iş yerlerinin yarattığı tehdidin tüm ülkeyi tehdit ettiği unutulmamalıdır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal