Teslim Olan Terörist: Bombalı Eylem Talimatı Aldım

Habur Sınır Kapısı'nda ikna yoluyla teslim olan PKK/PYD üyesi terörist C.K., örgüt içinde 'Dilşad' kod adlı Mehmet Süleymanoğlu'nun İstanbul'da bombalı saldırı yapması için talimat aldığını itiraf etti.

18.03.2020-14:32 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-14:09) Teslim Olan Terörist: Bombalı Eylem Talimatı Aldım

Güvenlik güçlerince ikna edilerek Habur Sınır Kapısı'nda 8 Mart tarihinde teslim olan PKK/PYD üyesi C.K. adlı terörist 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan tutuklandı. Kandırılarak terör örgütü PKK'ya katıldığını ve daha sonra pişman olduğunu söyleyen terörist, kendisi gibi başka kişilerin de olduğunu ve PKK'dan kaçmak için fırsat kollandığını ifade etti.

Ayrıca C.K., eylem için Türkiye'ye gönderilen PKK üyesi Mehmet Süleymanoğlu'nun şu an İstanbul'da olduğunu da itiraf etti. C.K. ifadesinde, daha önceden örgüt kamplarında birlikte faaliyet yürüttüğü 'Dilşad' kod adlı Mehmet Süleymanoğlu'nun 2014 yılında Diyarbakır'da bir polisin şehit edilmesi eylemine karıştığını anlattı. Dilşad kod adlı teröristin 'sansasyonel' bir eylem yapması için İstanbul'a gönderildiğini söyleyen C.K., eylem talimatı alan Mehmet Süleymanoğlu'nun bu eylem talimatını örgütten kaçmak için kabul ettiğini belirttiği öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Teslim olan örgüt üyesinin itirafları doğrultusunda harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince örgüt mensubunun yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlatıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal