Tesla Türkiye’ye geliyor: Satışlar için tarih verildi

ABD’li dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla Türkiye pazarına geliyor. Resmi Instagram hesabından paylaşım yapan Tesla Türkiye’ye geleceği tarihi açıkladı.

28.03.2023-12:27 - (Son Güncelleme: 28.03.2023-17:02)

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil şirketi olan Tesla Türkiye’ye geleceğini duyurdu. Türkiye pazarına giriş yapacağını 2022 yılının sonlarına doğru ifade eden, Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, bugün Instagraö’dan tarih verdi.

Tesla resmi satışlar için tarih verdi

Haber7’de yer alan habere göre, epeyce bir süredir Türkiye’de araç satışına başlaması beklenen Tesla’dan şirketin resmi hesabından herkesi heyecanlandıran bir paylaşım geldi.

Tesla, Instagram üzerinden yaptığı paylaşım ile Türkiye ve 4/4 vurgusu yaptı. Şirketin 4 Nisan tarihinden Türkiye pazarında resmi olarak satışlara başlaması bekleniyor.

Türkiye'ye geliyor

Tesla’nın vurguladığı 4 Nisan tarihi ile birlikte araçların ön siparişlerinin başlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer yandan 4/4 vurgusu Tesla’nın ürün gamındaki dört aracın da ülkemizde satılacağı anlamına geliyor.

Supercharger şarj istasyonları ile ülkemizde resmi olarak faaliyete geçen Tesla, yakın zamanda elektrikli otomobilleriyle ülkemizde yer alacak. Şirketin ilk etapta Model 3 ve Model Y ile daha küçük otomobillerini Türkiye piyasasına çıkarması bekleniyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal