Teşkilat Dizisi Nerede Çekiliyor?

Ekranların sevilen dizisi Teşkilat, her pazar akşamı yeni bölümüyle ekrana geliyor. Dizinin çekim teknikleri kadar Teşkilat dizisinin nerede çekildiği de izleyiciler tarafından merak edildi. Peki Teşkilat nerede çekiliyor?

15.03.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-09:51) Teşkilat Dizisi Nerede Çekiliyor?

TRT 1'in ilgi çeken yapımlarından biri olan Teşkilat, nerede çekiliyor sorusu izleyiciler tarafından sıkça sorulmaktadır. 

TEŞKİLAT DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

Türkiye’de istihbaratın ana merkezi olan Ankara’da Teşkilat dizisinin çekimleri yapılıyor. MİT’in Ankara’da bulunan binalarına benzetilmiş özel kurulmuş bir platoda gerçekleştirilen çekimler de Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi dizisinde olduğu gibi Ankara’nın önemli birçok simgesini barındırıyor.

Teşkilat dizisinde gerçekleşecek çekimlerde 15 Temmuz Milli Mücadele Meydanı da kullanılacak. Teşkilat dizisi Ankara’da çekileceğinden dolayı Ankara’yı bilen izleyiciler dizinin çekildiği mekanları çok daha iyi tanıyacak ve bunlar arasında Ulus da olacak.

Ankara’da 15 Temmuz’da saldırıya uğrayan MİT Merkez binası yerine Bağlıca bölgesine yeni MİT teşkilatı binası yapılmış Kale olarak anılan yeni yerleşkeye ise MİT taşınmaya başlamıştı. MİT’in Etimesgut’ta ki yerleşkesi de Teşkilat dizisinde yer alacak ancak görselde bu bina gösterilse de gerçek çekimler eski bir fabrika da kurulan plato da yapılacak. Teşkilat dizisinin ilerleyen bölümlerinin de Kırıkkale’de ve Eskişehir’de bulunan doğal mekanlarda çekileceği konuşuluyor. 

TEŞKİLAT DİZİSİ KONUSU

Giderek yoğunlaşan bir şekilde yabancı istihbarat servislerinin operasyonlarına maruz kalan ülkemizde, Ankara'daki SİHA fabrikasına bir terör saldırısı düzenlenir. Saldırının yabancı istihbarat servisleri organizasyonu ile gerçekleştirildiği tespit edilir. Bu saldırıların üzerine MİT içinde çok gizli bir ekip kurulur. Bu ekip ülkesi için hayatlarından vazgeçerek saldırıların arkasındaki güçleri tespit edecek ve olağanüstü yöntemlerle ortadan kaldıracaktır.

Televizyon tarihinde ilk kez Milli İstihbarat Teşkilatı’nın olağanüstü deneyimleri bir senaryoya taşınıyor. Teşkilat dizisi, Türkiye tarihinin gerçek olaylarına ve gerçek kahramanlarına sırtını dayıyor. MİT'in görev uygulama teknolojisinde kullandığı bazı yöntemler ve İHA/SİHA teknolojisindeki son gelişmeler de Teşkilat dizisi sayesinde izleyiciyle buluşuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal