Terra UST değer kaybı sürecek mi? Terra Luna yangını yatırımcıları yakmaya devam ediyor

Bitcoin başta olmak pek çok kripto para biriminin değer kaybetmesine sebep olan Terra Luna yangını yatırımcıları yakmaya devam ediyor. İnsanlar bu düşüşün devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki Terra UST değer kaybı sürecek mi? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

14.05.2022-10:32 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-10:32) Terra UST değer kaybı sürecek mi? Terra Luna yangını yatırımcıları yakmaya devam ediyor

Ekonomi dünyasının gündeminin zirvesinde şu sıralarda Terra Luna’nın yaşadığı değer kaybı yer alıyor. Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu başta olmak üzere sayısız kripto para biriminin ağır değer kaybı yaşamasına sebep olan Terra Luna’nın yeniden 1 dolar seviyesine çekilmesi için milyonlarca dolar değerinde Bitcoin satılmış olsa da yaşanan yangın henüz söndürülmedi. Kripto para yatırımcıları büyük bir endişe için de yaşanan gelişmeleri takip ederken diğer yandan Terra Luna’nın yeniden yükselişe geçip geçmeyeceğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor.

Terra UST değer kaybı sürecek mi?

Terra UST’nin yaşadığı değer kaybı sebebiyle dünya piyasası hafta boyunca satış baskısını derinden hissetti. ABD’de son 40 yılın en yüksek enflasyonunun görülmesi ve ekonomik büyümeye ilişkin endişeler yaşansa da endeksler, haftanın son işlem gününde pozitif bir seyir izledi. S&P 500 endeksi yüzde 2,39 artarak 4.023,86 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 3,82 kazançla 11.805 puana çıktı. Ancak buna rağmen New York’ta teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü Naqdaq’ta haftalık kayıp yüzde 8’e dayanırken yılbaşından bu yana yaşanan gerileme yüzde 25’in üzerine çıkmış durumda.

Terra UST değer kaybı

Binance’ın hamlesi Bitcoin’e can suyu oldu

1 dolara eşit olması gereken Terra Luna’nın değerinin 1 doların altına düşmesi sebebiyle kripto para borsaları son yılların en hareketli anlarını yaşadı. Bir ara 120 dolar seviyelerini görerek kendi rekorunu kıran Terra Luna’nın 0.54 dolara kadar düşmesi sonrasında Binance borsasında Terra Luna, vadeli işlemlerde delist edildi.

Binance’ın bu hamlesi sonrasında kan kaybı yaşayan bir diğer kripto para birimi Bitcoin bir nebze de olsa toparlandı. Kripto para dünyasının lider birimi olarak görülen Bitcoin 24 saatte değerini 24 bin dolardan 30 bin dolar seviyelerine çıkarmayı başardı.

Altcoinlerde değer kaybı sürüyor

Bitcoin’in yaşadığı büyük değer kaybı altcoinlere de olumsuz şekilde yansıdı. Bir çok altcoinde yüzde 20 değer kaybı yaşanırken, halen bu değer kaybının sürdüğü ifade ediliyor. Bitcoin’deki toparlanma dün en büyük altcoin Ethereum’a da yansıdı ancak ETH 14 Mayıs Cumartesi günü son 24 saatte yüzde 2,5 kayıp verdi. Ethereum şu sıralar 2 bin 41 dolardan işlem görüyor. Cardano (ADA) yüzde 1,8, Dogecoin (DOGE) yüzde 4,5, SHIBA INU (SHIB) yüzde 2,9, Ripple (XRP) yüzde 2,1 değer kaybederken, Solano yüzde 4,5, Terra yüzde 31 değer kazancı yaşadı.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal