Teröristler otomobil fabrikasına saldırdı: 2 Türk işçi vurularak öldürüldü

Mercedes’in Almanya’nın Sindelfingen şehrinde bulunan fabrikasına terör örgütü PKK tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 2 Türk işçi vurularak öldürüldü.

12.05.2023-10:45 - (Son Güncelleme: 12.05.2023-17:28) Teröristler otomobil fabrikasına saldırdı: 2 Türk işçi vurularak öldürüldü

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Sindelfingen'de bulunan Mercedes fabrikasına terör örgütü PKK tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Hain saldırı 2 Türk işçi vurularak öldürüldü. Teröristler gözaltına alınırken, olayla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma açıldı.

Sabah saatlerinde gerçekleşti

Stuttgart'ın15 kilometre güneybatısında bulunan Sindelfingen'deki Mercedes fabrikasında yerel saatle 07.45 sıralarında silah sesi yükseldi.

Mercedes Fabrikasına Saldırı

Ludwigsburg polisinden yapılan açıklamada, fabrika binasında açılan ateş sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Alman medyasında yer alan haberlerde ise PKK'lı saldırganın 53 yaşında olduğu aktarıldı.

Mercedes’ten açıklama

Mercedes Benz tarafından yapılan açıklamada ise "Yetkililerle temas halindeyiz ve olayı aydınlatmaya çalışıyoruz. Çalışanların güvenliği her şeyden önce gelir" ifadeleri kullanıldı.

Mercedes Basın Sözcüsü Johannes Leifert, Alman medyasına yaptığı açıklamada ise "Bu sabah Sindelfingen'den gelen trajik haber, bizi derinden sarstı ve dehşete düşürdü. Düşüncelerimiz ölenler, yakınları ve olay yerindeki tüm meslektaşlarımızla birlikte. 2 kişinin hayatını kaybettiğini teyit ediyoruz. Bir kişi ise polis tarafından gözaltında tutulmaktadır." ifadelerine yer verdi. (Haber7)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal