Türkiye kritik eşiği aştı: Son testini başarıyla tamamladı

Yerli imkanlarla geliştirilen uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER, sahaya çıkmadan önceki son testinden de başarıyla çıkmasını bildi. İşte detaylar...

12.05.2023-10:25 - (Son Güncelleme: 12.05.2023-17:28)

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, son testini de başarıyla tamamlayan Türkiye’nin ilk yerli uzun menzilli hava savunma sistemi SİPER ile ilgili son gelişmelere yer verdi. 

Kritik eşik aşıldı

Haber7’nin yer verdiğine göre; Türk semalarının koruyucusu SİPER'in sahaya inmeden önceki son testinde, uzun menzilde hedefi tam isabetle vurduğuna dikkati çeken Demir, "Karada, havada, denizde ve uzayda istiklal ve istikbalimiz için gece gündüz cansiparane çalışmaya devam ediyoruz. Tebrikler." değerlendirmesinde bulundu.

SİPER hava savunma sistemi

Ayrıca daha önceki testte, SİPER ile 100 kilometre menzile ulaşılmıştı ve ilk testte kullanılan EİRS radarına ek olarak alçak irtifa radarı kullanılmıştı.

Öte yandan, Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi Tayfun da "kısa menzilli balistik füze" olarak ülkenin güvenliğine katkı sağlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal