Terörist Elebaşı Mustafa Karasu'dan Açık Açık İttifak Mesajı: CHP'den Saadet'e Hepsi HDP Sayesinde Ayakta

PKK'nın elebaşlarından biri olan Mustafa Karasu sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Muhalefetin bu gücünü HDP'den aldığını söyledi.

29.06.2021-15:20 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-15:33) Terörist Elebaşı Mustafa Karasu'dan Açık Açık İttifak Mesajı: CHP'den Saadet'e Hepsi HDP Sayesinde Ayakta

Türkiye'nin Irak'ın Kuzey'inde gerçekleştirdiği başarılı operasyonları ile ağır darbeler alan eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Mustafa Karasu paylaşmış olduğu video ile Kuzey Irak'taki operasyonlara ve HDP'ye yönelik kapatma davası hakkında konuştu. Yayınladığı video da HDP ve muhalefet partileri olan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gücünü sorguladı. Bu güçlerinin sebebinin HDP olduğunu belirtti.

Eli kanlı PKK'nın sözde sorumlusu Mustafa Karasu, ''HDP olmasaydı CHP'den Saadet Partisi'ne kadar hiçbiri ayakta kalmazdı'' söylemi HDP ve diğer muhalefet partilerinin terör ile bağlantısını bir kere daha gözler önüne serilmiş oldu.

ON BİNLER SOKAĞA ÇIKSA İKTİDAR BİTMİŞTİR

Hadsiz açıklamalarına devam eden PKK'lı Mustafa Karasu, ''HDP'ye selam veren bile düşman görülüyor. Şimdi yapılması gereken bu iktidarı yerle yeksan etmektir. Kemal Kılıçdaroğlu linç edilmek istendi, Meral Akşener linç edilmek istendi. CHP'sinden Saadet Partisi'ne kadar birçok parti ayakta kaldıysa bu HDP'nin direnişiyle oldu. On binler çıksa sokağa bu iktidar bitmiştir.'' videolarında bu ifadeleri kullandı.

PKK'lı Mustafa Karasu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dair de hadsiz açıklamalarda bulundu. Eli kanlı PKK sözcüsü Mustafa Karasu, ''Soylu bizi muhatap almıyor önceki iktidarlar döneminde görüşme için vekil gönderirlerdi.

Türkiye'nin Irak'ın Kuzey'inde gerçekleştirdiği operasyonlarla ağır darbe alan terör örgütü PKK'nın sözde yöneticisi Mustafa Karasu, yeni açıklama yayımladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun örgütü muhatap almadığını belirten Karasu, 'PKK'yla görüşür mü hiç? Bizi muhatap alır mı? Önceki hükümetler bunu sorun etmiyordu milletvekili gönderip görüşüyorlardı. Burada muhalefet de fırsatı değerlendiremedi. Hükümeti yıkabilirlerdi'' dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU İTTİFAKIN DİYETİNİ ÖDÜYOR

Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılmasına dair açılan davayı gündemine almıştı. Açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Partinin yöneticileri ellerine silah alıp ortalıkta geziyorsa zaten savcı harekete geçer.'' dedi. 

HER SEFERİNDE İTTİFAK YOK DİYEN...

Her konuşmasında HDP ile hiçbir ittifakları olmadığını ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu paylaşılan video sonrasında ne söyleyeceği merak konusu...

Partisinin grup toplantısında bu açıklamalara değinmişti: 

KILIÇDAROĞLU: PARTİNİN YÖNETİCİLERİ ELLERİNE SİLAH ALIP ORTALIKTA GEZİYORSA

CHP'li Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Şiddet, baskı uyguluyorsa kapatın, eyvallah. Partinin yöneticileri ellerine silah alıp ortalıkta geziyorsa zaten savcı harekete geçer. Vatandaş, gider sandıkta istediği partiye oy verir. Bugüne kadar bizim Cumhuriyet tarihi süreci içinde kaç tane parti kapatıldı ve hangi sonuç elde edildi? Hiçbir sonuç elde edilmedi.'' dedi.

PARTİ KAPATMAYA YÖNELİK HER EYLEMİ DOĞRU BULMUYORUZ

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Düşünceyi ifade etmekten korkmayacaksınız. Bunu yaptığınız zaman demokrasiyi bu ülkeye gerçek anlamda getirmiş olursunuz. Eğer siyasi partileri düşman olarak görüp, 'siyasi partiyi kapatın kardeşim' diye harekete geçiyorsan orada demokrasi yoktur. Demokrasi bütün partiler için olmalı.

Partiler düşüncelerini açıklar. Hakem halktır. Gider oyunu verir veya vermez. Asıl bunun üzerinde durmak gerekiyor. Parti kapatmaya yönelik her eylemi doğru bulmuyoruz veya partilerin seçime katılmasını engellemeye yönelik hiçbir hareketi doğru bulmuyoruz. Vatandaş gider, oyunu kullanır.

Demokrasi aynı zamanda adaletin kökleştiği bir rejim demektir. Demokrasi aynı zamanda haksızlığa karşı herkesin isyan ettiği bir idaredir. Ben isyan, itiraz ediyorum, düşüncelerimi söylüyorum. İsyan ediyorum derken, tarihteki isyanlar gibi değil. Düşünce olarak isyan ediyorum. Biz bir siyasi partiyi beğenmesek bile onun düşüncelerini açıklamasına ortam yaratmalıyız.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal