Son Dakika! FETÖ'cü Yeğen Selahaddin Gülen Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Son dakika haberine göre, MİT başarılı operasyonu ile Kenya'da yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen, 22.5 sene ile yargılanacağı belirtildi.

29.06.2021-14:31 - (Son Güncelleme: 29.06.2021-14:31) Son Dakika! FETÖ'cü Yeğen Selahaddin Gülen Hakkındaki İddianame Kabul Edildi

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni sapık Selahaddin Gülen, Mili İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başarılı operasyonu ile yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

FETÖ'cü yeğen, Selahaddin Gülen, ''Silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçundan tutuklanmıştı.

Tutuklu yeğen Selahattin Gülen hakkında, Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iddianame hazırlanarak 22 sene 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameye dair incelemesini tamamlayarak kabul etti. Son dakika gelen habere göre, FETÖ'cü yeğen Selahattin Gülen, 24 Ağustos tarihinde hakim karşısına çıkacak.

ÖRGÜT İÇİNDE İRTİBATLI OLDUĞU İSİMLERİ DEŞİFRE ETTİ

İfadesinde örgütün şemasını çizdiren Selahattin Gülen, doğduğu günden bugüne kadar örgüt üyesi olduğunu ifade ederek etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini talep ederek ve ayrıca örgüt içinde irtibatlı olduğu isimleri tek tek deşifre etmişti.

SELAHATTİN GÜLEN'İN İFADELERİ

Selahattin Gülen'in verdiği ifadeleri de şu şekilde:

''Bu şahıs benim amcamdır. Fetullahçı Terör Örgütü'nün lideridir. Doğuştan itibaren bu oluşumda sayılırım. Gülen ailesi için özel kamp vardı. Erzurum'da başlayıp yayıldı.

Mahrem imamlık yaptım, ByLock kullandım. Benim fikrime göre, amcam Gülen'den sonra örgütün başına geçecek isim Mustafa Özcan'dır.

2014 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra Amerika'ya amcamı ziyarete geldim. Burada yaklaşık 1 ay kadar kaldım. Bu dönemde hatırladığım Selam-2 filmi için amcam Fetullah Gülen'in yanına filmin yapımcısı ve yönetmeni H.Ö. ve H.A. gelmişti. Film hakkında amcam Fetullah Gülen'e nasıl olduğunu sormuşlardı. Amcam da filmin güzel olduğunu ve hayırlı olmasını söyledi. Aynı gün Enes Kanter de oradaydı. Ben amcam ile özel bir görüşmem olmadı. Genellikle Cuma ve Pazar günleri Bamteli programı için sohbet yapardı. Ben bir ay kadar kaldıktan sonra Türkiye'ye geldim.

2015 yılı Kasım ayında Amerika'ya gittim. 'Green kart' alıp Amerikan vatandaşlığı almak istedim. Bu süreçte amcam Fetullah Gülen'in yanına ara sıra gidip geliyordum. Bu dönemde bir gittiğimde Hakan Şükür, Ekrem Dumanlı, Abdulhamit Bilici, Metin Yıkar, Ahmet Kirmiç isimli şahısları amcam Fetullah Gülen'in yanında görmüştüm.

2016 Temmuz ayında darbe girişimi sonrası amcamın yanına dışarıdan hiçbir ziyaretçi alınmadı. Bu dönemde sadece mollalar, istişare heyeti ve Alp Aslandoğan vardı. 2016 Eylül ayına kadar kimse giremedi. Daha sonra gittiğimizde 15 Temmuz ile alakalı olarak verilen kararlar; 'Örgüt içerisinde gelen tüm misafirlere Adil Öksüz'ün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile anlaştığını bize tuzak kurulduğunu, bu darbe girişimi ile alakalarının olmadığını söylüyorlardı. Ayrıca cemaatin tabanına kadar bu bilginin bu şekilde lanse edilmesi istenildi. Güvenlik önemleri en üst seviyeye çıkartılarak kampın etrafına özel güvenlikler tutuldu.'' 


NE OLMUŞTU?

19 Mayıs vesilesiyle gençlerle bir araya gelmişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan... Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir araya geldiği toplantıda FETÖ'nün üst düzey bir ismin yakalandığını söylemişti. 

FETÖ'nün mahrem yapılanmasının yardımı ile yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Hakkında ''Silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı'' suçlarından yakalama kaydı bulunan firari Selahattin Gülen'in üst düzey sorumlularıyla ve sözde istişare heyeti üyeleriyle ilişkili olduğu tespit edilmişti ve FETÖ/PDY'nin sözde ülke sorumluları arasında yer alan pek çok isimle akrabalık bağı olan Selahaddin Gülen başarılı operasyonla Kenya'da yakalanmıştı. Yoğun çalışmalar sonucunda yeri tespit edilen FETÖ'cü yeğen için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), operasyon için düğmeye basmış ve örgüt elebaşı arasındaki irtibatın aracılığını yapan firari Selahaddin Gülen, yurt dışında gerçekleşen tarihi operasyon ile yakalandığı duyurulmuştu.

TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞTİ

FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen ve aynı zamanda özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'da MİT'in başarılı operasyonu ile Kenya'dan Ankara'ya getirilmişti.

ANKARA'DA SORGUYA ALINMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle buluştuğu programda FETÖ'nün üst düzey yetkililerinden birinin yakalandığını açıklamıştı.  FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmaları ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatın sağlaması için aracı olan Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında düzenlenen operasyon ile Kenya'da yakalanıp Ankara'ya getirilmişti. 

SORGUSU 4 GÜN SÜRDÜ

FETÖ/PDY'nin elebaşı olan Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne dün getirilmişti. Geceyi Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren vatan haini iki kişi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 4 gün boyunca sorgulanmıştı.

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

4 gün boyunca Ankara'da süren sorgusu tamamlanan FETÖ'cü Selahaddin Gülen, bugün tutuklanması talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme heyeti, ''silahlı terör örgütü yöneticiliği'' suçundan Selahaddin Gülen’in tutuklanmasına karar verdiği bildirilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal