Terör saldırısını kınadılar: NATO ülkelerinden Türkiye açıklaması

Geçtiğimiz haftalarda Taksim’de meydana gelen terör saldırısı ile dünya basınında da manşet olan Türkiye hakkında, NATO ülkelerinden ortak açıklama geldi.

30.11.2022-11:38 - (Son Güncelleme: 30.11.2022-11:48) Terör saldırısını kınadılar: NATO ülkelerinden Türkiye açıklaması

İstiklal Caddesinde meydana gelen terör saldırısında, 6 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişide yaralanmıştı. Ülkemizi derinden sarsan terör saldırısı sonrasında, teröristlerin inlerine giren Milli Savunma Bakanlığı, geniş çaplı operasyon başlatmış, olayın sorumluları başta olmak üzere birçok teröristi ele geçirmişti. Yaşanan olaylar sonrasında NATO ülkelerinden de Türkiye açıklaması geldi. 

NATO’dan Türkiye açıklaması

Rusya ile savaşan Ukrayna’ya verilen desteğin ifade edildiği ATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ilk gününde yayımlanan bildiride, terör örgütü PKK'nın eylemleri kınanarak Türkiye ile dayanışma mesajı yer aldı.

Türkiye ile dayanışma içinde duruyoruz

Dünya basınında da yer alan bildiride; NATO’nun 360 derecelik bir yaklaşımla tüm müttefikleri tüm tehditlere karşı koruyacağını vurgulanarak, “Terörün tüm şekilleri ve tezahürlerini kınıyor, son korkunç terör saldırıları sonrasında can kayıplarının yasını tutan Türkiye ile dayanışma içinde duruyoruz.” İfadelerine yer verildi. 

NATO'dan Türkiye açıklaması

Ukrayna-Rusya savaşına değinildi

Birlik ve beraberliğin devam etmesi ve NATO’nun caydırıcılığı ve savunmasının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların süreceği kaydedilen bildiride, ittifakın kritik altyapılarına yönelik her türlü tehdide de birlik ve kararlılık içinde karşılık verileceği ifadeleri de yer aldı. İki ülke arasındaki savaşta Ukrayna’ya verilen desteğin devam edileceği, savaşın sorumlusunun Rusya olduğu vurgulandı. Bildiride, “Rusya’nın Ukrayna’daki sivil halka yönelik zulmü ve sürgün, işkence, kadınların ve çocuklara karşı barbarca davranışlar dahil insan hakları ihlallerini kınıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal