Termometrelerin 35 derece gösterdiği Çeşme'de plajlar doldu taştı!

İzmir'de hava sıcaklıklarını 4-12 derece birden artmasıyla termometreler 35 dereceleri göstermeye başladı. Tatilciler Çeşme'ye akın ederken ünlü tatil beldesinin plajları doldu taştı.

29.05.2022-19:28 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-19:28) Termometrelerin 35 derece gösterdiği Çeşme'de plajlar doldu taştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son yaptığı hava durumu tahminlerinde hava sıcaklıklarının 4 ila 12 derece artacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından tahminler doğru çıktı ve İzmir'de termometreler 35 dereceyi gösterdi.

Türkiye'nin en önemli tatil beldelerini başında gelen Çeşme, tatilcilerin akınına uğradı. Hava sıcaklığının etkisiyle sahillere gitmek isteyen tatilciler Çeşme'nin tüm plajlarını doldurdu. Otellerde doluluk oranlarının arttığı Çeşme'de hafta sonu hareketliliğin okulların kapanmasının hemen ardından hafta içi de devam etmesi bekleniyor.

Termometrelerin 35 derece gösterdiği Çeşme'de plajlar doldu taştı

Çeşme plajları tıka basa doldu!

Çeşme'de yaşanan bu yoğunluk hakkında konuşan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Orhan Belge, dünya genelinde gidilen çok sayıda yer olduğunu fakat ne dünyada ne de Türkiye'de Çeşme gibi bir yerin olmadığını söyledi.

Hava sıcaklıklarının erkenden kendisini hissettirmesiyle birlikte özellikle hafta sonra çok fazla yoğun olduklarını belirten Orhan Belge, Ramazan Bayramı sonrası hareketliliğin tam olarak bitmediğini fakat okulların kapanmasının hemen ardından hafta içi de bu hareketliliğin çoğalacağını belirtti.

Çeşme'nin ayrı bir havası ayrı bir destinasyonunun olduğunu herkesin çok bildiğini aktaran Orhan Belge, bu yıla çok umutlu girdiklerini ve 2 yıldır devam eden koronavirüs salgını geride bırakarak bundan sonra önlerine bakacaklarını ifade etti.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal