Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu: 'Eser yapan, üreten kazanacak!'

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümünde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin temelleri bugün atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklamalarda bulundu.

29.05.2022-17:41 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-17:41) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu: 'Eser yapan, üreten kazanacak!'

Muhalefetin şölene, bayrama karşı olduğunu dile getiren Kurum, "Biz bugün çok heyecanlıyız. İçimiz içimize sığmıyor. Bütün İstanbul burada, yüzbinler burada. Fatihin, ecdadımızın torunları burada. İnşallah burada 145 bin 300 fidanımızı toprakla buluşturacağız. 569. Yılda, 569 fidanımızı toprakla buluşturacağız. 2053 çiçeğimizi, bitkimizi toprakla buluşturacağımız bu bayrama şölene karşılar. " açıklamalarında bulundu.

"Biz 85 milyon biriz, 85 milyon bütünüz"

Muhalefetin iftiralarla hiç bir yere gelemeyeceğini dile getiren Kurum, "Biz doğu-batı, kuzey-güney, Laz'ı, Kürt'ü, Çerkez'i, Türkü ayıramayız. Biz 85 milyon biriz, 85 milyon bütünüz. Muhalefetin yaptığı gibi kimseyi ayıramayız ötekileştiremeyiz. Yalanlarla iftiralarla bir yere kadar gidersiniz." ifadelerini kullandı.

"Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz"

Kurum, konuyla ilişkin açıklamalarında, "Fidan dikilmesine bu şölen havasında eşlik edenler kazanıyor. Eser kazanacak. Eser üreten kazanacak. Muhalefet söyleye dursun. Tehdit ede dursun biz milletimizde inşallah 2053'ün inşası için, ihyası için Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde çalışmaya devam edeceğiz. " ifadelerine yer verdi.


"Bugün başka, yarın başka siyaset"

Bugünün önemini vurgulayan Kurum, "Burası Cumhurbaşkanımızı halkın bağrına bastığı yerdi. Emin olun biz onlar için çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz. Bugün başka, yarın başka siyaset yapan gündelik siyaset yapıp algı yaratmaya çalışan kendi geleceklerine kendi ikballerine ilişiklin kaygı güden bir siyaset anlayışıyla hizmet etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

"Biz coşkuluyuz heyecanlıyız"

Bakan Kurum sözlerine ek olarak, "Tabi bunların takdirini milletimiz yapacaktır. Bu ülkede darbe olursa tankların altına ilk ben yatarım diyordu Kılıçdaroğlu. 15 Temmuzda burada Cumhurbaşkanımızı bağrına basmışken, kendisi burada milletle bir olmak varken gidip evde kahve içerek millete atılan bombayı izlediler. Bu ülkede kaçmanın kitabı yazılacaksa eğer bunu ana muhalefet partisi yazar. Ana muhalefet partisi bu konuda çok vasıflı. Milletimize eser üreteceğiz, yalanlarla hiçbir yere gidilmez vatandaş bizden hizmet bekliyor. 7 den 70'e herkesin burada olacak. Biz coşkuluyuz heyecanlıyız. " diye konuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal