Teravih nasıl kılınır? Adım adım Teravih namazı kılınışı

Ramazan ayında büyük önem taşıyan teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı ne zaman başlıyacak? Evde teravih ne namazı kılınır mı? Bu akşam başlıyacak olan teravih namazı camiilerde kılınabilecek mi? Müslümanlar her yıl olduğu gibi bu yılda araştırmalara başladı.

01.04.2022-19:07 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-19:07) Teravih nasıl kılınır? Adım adım Teravih namazı kılınışı

Kutsal olan Ramazan ayında her gece kılınan bir nafile namazıdır teravih namazı. Ramazan ayında oruç tutmayan Müslümanlarında bu namaza kılabilecekleri bildirilmiştir. İslam alimleri, teravih namazının her Müslüman için sünnet olduğu konusunda hem fikirdir. O halde bir bakalım bu aşsam başlayacak olan teravih namazı nasıl kılınmalıdır? Kaç rekattan oluşur? Hangi vakit kılınmalıdır? 

Teravih Namazını hangi vakit kılmalıyız? 

Teravih namazının vakit, yatsı namazından sonra başlayıp sabah namazı vaktine kadar devam etmektedir. Teravih namazı yatsıya tabi bir sünnet olduğu için, vitir namazı teraviden sonrada kılınabilir önce de kılınabilir. Teravih namazı vakti içinde kılınmazsa, ne cemaat ile ne de tek başına kaza edilemez. 

Teravih namazı bugün 1 Nisan cuma akşamı İstanbul için saat 20.57 de başlayacak, İzmir için 20.59 da, Ankara için ise 20.39 kılınmaya başlayacaktır.

Teravih namazı nasıl kılınmalıdır? 

Bu akşam başlayacak olan teravih namazı nasıl kılınır tek kılınır mı soruları Müslümanlar tarafından araştırılı oldu. Evde de tek başına kılınabilen teravih namazı, iki rekatta bir yada dört rekatta bir selam verilerek toplamda yirmi rekat kılınmaktadır. Hasta kılamayacak durumda olan müslümanlar rekatların tamamını kılmakta zorlanır ise, teravih namazını sekiz rekat olarak kılabilmeleri mümkündür. 

Teravih namazı, yatsı namazının son iki rekatına sünneti kılınır eda edilir. Yatsıdan önce kılınması caiz bulunmamaktadır.

Ezan okunduktan sonra, 4 rekat yatsının ilk sünneti, 4 rekat yatsının farzı, 2 rekat yatsının son sünneti, 20 rekat teravih ve 3 rekat vitir namazı kılınmaktadır.
Teravih namazının ikişer rekatlı kılınması daha uygun olur. Bunun dışında dört rekatlar halinde de kılınabilmektedir.
İkişer rekatlı kılınır aynı sabah namazının sünneti gibi kılınmaktadır.Dört rekatlık kılınırken ise yatsının ilk sünneti gibi kılınmalıdır. Teravih namazına bitiren Müslümanlar sonrasında Vitir namazına geçmektedir. 

Ramazan geceleri namazlara ihya edilmeli.

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, Ramazan geceleri ihya etmeye teşvik ederek şöyle buyurdular;

''Kim inanarak ve sevabını Allah' tan umarak Ramazan gecelerini ihya ederse, geçmiş günahları affolur''

Bu sebeple ashab-ı guzin Ramazan gecelerinde uzun uzun ibadet etmeyi itiyad haline getirmişlerdir.

Teravi namazı ilk nerede kılındı? 

Ramazan ayının başlangıcı için gök bilimsel hesaplamar yerine Hz. Peygamber' in sünneti olan hilali çıplak gözle görmenin ölçü alındığı Filistin' de, ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacağı akşam namazından sonra duyuruldu. Cami minarelerinden yapılan duyurunun ardından Kudüs'te akşam namazı sonrası havai fişekler atıldı. Sonra yatsı namazı için Mescid-i Aksa' yı dolduran Müslümanlar ramazanın ilk teravih namazını hatimle kıldı.

teravih namazı nasıl kılınır

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal