Evde teravih kılınır mı, nasıl kılınır? Rekat rekat evde teravih kılınışı

Ramazan Ayı geldiğinde Oruç tutan veya tutamayan tüm Müslüman' lar Teravih namazını kılmaya camiye giderler.Merak edilen konulardan bir tanesi'de evde teravih namazı kılınır mı? sorusu.Bizde araştırıp sizler için aşağıda paylaşmış bulunmaktayız.

01.04.2022-18:51 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-18:53) Evde teravih kılınır mı, nasıl kılınır? Rekat rekat evde teravih kılınışı

Ramazan ayının gelmesiyle,Dini duygularımız daha fazla ağır basmaya başlamış bulunmaktadır.Her yıl heyecanla beklediğimiz Ya Şehri Ramazan'ı bu yılda evlerimizde sevinçle hazırlanmaktayız.Ramazanda oruç tutmanın yanında, namaz kılmanında önemi belirtilmektedir.Camii'lerde okunan dualar,toplu kılınan teravih namazları bir yandanda bir arada olmanın mutluluğu sabırsızlıkla beklenmektedir.Ramazan ayı ve Toplu namaz kılımları denildiğinde aklımıza ilk Teravih namazı gelmektedir.Teravih namazı 20 rekattan oluşmaktadır.Her 2 rekat kıldıktan sonra selam verilerek namazı tamamlayabilirsiniz.

Teravih namazı ramazan ayı geldiğinde,ramazan bitene kadar kılınır.Oruç tutan veya tutamayan kimselerde bu namazı kılabilirler.Kalabalık ortamda kılınması daha çok sevaptır.Yatsı namazı kılındıktan sonra teravih namazınızı kılabilirsiniz.Yatsı namazından önce kesinlikle kılınamaz.Teravih kelimesi rahatlamak,dinlenmek anlamına gemektedir.O yüzden namaz kıldığınızda ayrı bir iç huzura erişmiş olursunuz.

teravih namazı

Peki Teravih Namazı Evde Kılınabilir Mi ?

Teravih namazını genel olarak camiide kılındığını bilsekte ,evde'de tek başınıza teravih namazını kılabilirsiniz.Teravih namazı her iki rekattan bitiminden sonra selam verilerek kılınması gerekir.Yada 4 rekatta bir selam vererekte kılabilirsiniz.Eger vaktinde kılmazsanız sonrasında telafi namazı olmuyacaktır.

Tek başınıza evde teravih namasının kılınışını sizlere aktarmak istedik ;

İlk başta yatsı namazı sünneti ,daha sonra yatsı namazının farzı kılınmaktadır.Farz kılındıktan sonra yatsı namazının son iki rekat sünneti kılınacaktır. Diyanet İşleri , teravih namazı iki'şer rekat kılınmasını uygun görmüşsede dört'er rekat olarakta kılınabilmektedir.

Başlarken ilk önce Niyet edilir.

Euzü Besmele çekildikten sonra teravih namazının kılınmasına niyet edilir. 'Niyet ettim ALLAH'ım senin rızanla teravih namazını kılmaya' diyerek tekbir alınıp ,eller bağlanıcak şekilde durulur.

1 . Rekat kılınırken okunacak dua'lar ;

Sırayla "Sübhaneke duası" okunur, "Euzü besmele" çekilerek "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okunur.Rüku ve secde yapılır.

2 . Rekat kılınırken okunacak dua'lar ;

"Besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur rüku ve secde yapılır ardından tahiyyata oturulur. İki rekat şeklinde kılınacaksa "Tahiyyat duası, Salli-Barik dualarıyla Rabbena duaları" okunur ve selam verilir. Eğer 4'er rekat olarak kılınacaksa ilk tahiyyata oturulduğunda "Tahiyyat duası ve Salli, Barik duaları" okunur sonra 3. rekata kalkılır.

3 . Rekat kılınırken okuncak dua'lar ;

"Sübhaneke" - "Euzü besmele - Fatiha ve zammı sure" okunur, rüku ve secdenin ardından 4. rekata kalkılır.

4 . Rekat kılınırken okunacak dua'lar ;

"Besmele, Fatiha ve zammı sure" okunur, rüku secde yapılırak oturulur. Bu oturuşta "Tahiyyat duası, Salli-Barik ve Rabbena duaları"ı okunduktan sonra sağ ve sol tarafa selam verilir. Teravih namazı toplam kaç rekat kılınacaksa rekatlarda sıralama bu şekilde devam eder.

Teravih namazı kılınması bittikten sonra vitir namazının kılınmasına geçilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal