Tenef Üssü’nde kritik durum: ABD savaş uçakları, Suriye-Ürdün sınırında uçuş gerçekleştirdi

ABD savaş uçakları, Suriye-Ürdün sınırındaki 'Kule 22' ile 'Tenef Üssü' semalarında uçuş gerçekleştirdi. Bu olay, daha önce meydana gelen ve 3 ABD askerinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı saldırının ardından gerçekleşti

29.01.2024-16:25 - (Son Güncelleme: 29.01.2024-16:25)

Sabah saatlerinden itibaren ABD'ye ait savaş uçakları, Suriye-Ürdün sınırında faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Uçaklar, Ürdün topraklarında bulunan Kule 22 Üssü ile Suriye'ye çok yakın konumda bulunan Tenef Üssü semalarında uçuş gerçekleştiriyor. Bu faaliyetler, bölgedeki güvenlik durumunu yakından takip eden uzmanlar tarafından dikkatle izleniyor. Söz konusu uçuşların amacına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

ABD’ye İHA saldırısı

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Beyaz Saray’da yapılan yazılı açıklamada, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadeleri kullanılmıştı.

Joe Biden, Suriye-Ürdün sınırındaki 'Kule 22' ile 'Tenef Üssü' semalarında meydana gelen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini belirtti. Saldırıyla ilgili bilgilerin hala toplandığını ifade eden Biden, sorumluların ABD tarafından seçilecek zaman ve şekilde hesap sorulacağını vurguladı. 


İran sorumlu tutuldu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün'ün kuzeydoğusunda gerçekleşen insansız hava aracı saldırısı sonucu 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 34 kişinin ise yaralandığını bildirdi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden da saldırı hakkında bilgilerin toplandığını belirterek, saldırının sorumlularına yönelik hesap sorulacağını ve terörle mücadeleye devam edeceklerini açıkladı. Saldırı, Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiği bilgisi üzerine uluslararası gerginliği artırmış durumda.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal