Temmuz'da emeklinin bayram sevinci enflasyon farkı ve ikramiye ile üçe katlanacak!

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında alacakları enflasyon farklarını sabırsızlıkla beklerken, aynı zamanda bayramda verilecek ikramiye ile birlikte bayram sevinçlerini üçe katlamış olacaklar.

02.06.2022-15:23 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-15:23) Temmuz'da emeklinin bayram sevinci enflasyon farkı ve ikramiye ile üçe katlanacak!

2022 Temmuz ayı emekli vatandaşlar için tam anlamıyla zam ayı olacak. Bayram öncesi alacakları ikramiye maaşlara yansıtılacak enflasyon farkıyla bayram sevinçlerini dolu dolu yaşayacak olan emekliler, şimdilerde Mayıs ayı enflasyon rakamlarını yakından takip etmeye başladılar.

Emekli vatandaşlar için Temmuz çifte kazanç ayıl olacak Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı ikramiye ödemelerini aldıktan sonra maaşlarının yeni tutarları da belirlenmiş olacak. Gözler, Mayıs enflasyon oranlarına çevrilirken, açıklanan rakamların hemen ardından memur ve emeklilerin Temmuz ayı maaşlarına yapılacak olan zam tutarlarının da ne kadar olacağı büyük ölçüde şekillenmiş olacak.

emekli maaşları temmuz zammı

"Piyasanın enflasyon beklentisi yüzde 70"

Piyasalarda yıllık enflasyon oranlarının yüzde 70’i geçebileceğine dair bir takım iddiaları bulunuyor. Bu kapsamda BAĞ-KUR ve SSK emekli maaşlarının zam oranlarını belirleyecek olan 6 aylık enflasyon oranı da ortalama olarak yüzde 40 şeklinde bekleniyor. Bir de üzerine ek iyileştirme çıkması durumunda maaş artışları daha da büyümüş olacak.

Bu durumda en düşük emekli maaşının 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte 6.133 TL olması beklenirken 2000 yılından önce emekli olanların maaşları da 4.641 TL’ye çıkmış olacak.

Diğer taraftan, Kurban Bayramı’nın da Temmuz ayına denk gelmesi, Temmuz'un emekliye çifte kazanç sağlayan ay olarak gösterilmesine neden oldu. Bayram ikramiyelerine yapılması planlanan zamlarla ilgili beklentiler devam ederken geçtiğimiz yıl 1.100 TL'ye çıkarılan bayram ikramiyesinin yeniden düzenlemeye alınıp alınmayacağı ile ilgili net bir açıklama yapılmadı.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal