Temmuz ayında emeklilerin hesabına 5218 TL yatırılıyor! SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı'nın maaş zam oranları belli oldu! En düşük emekli maaşı herkesi şaşırttı

Temmuz ayına sayılı günler kalmasıyla beraber gözler memur ve emekliye yapılacak zamlara çevrildi. Temmuz ayıyla beraber maaşlara ek zam yapılırken aynı zamanda ikramiyelerde hesaplara yatırılacak. Emekliye Temmuz ayında emekliye bayram ettirecek haber geldi. İkramiye kimlere verilir? Temmuz ayında ki zam oranı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar? İşte detaylar...

11.06.2022-21:38 - (Son Güncelleme: 11.06.2022-21:38) Temmuz ayında emeklilerin hesabına 5218 TL yatırılıyor! SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı'nın maaş zam oranları belli oldu! En düşük emekli maaşı herkesi şaşırttı

Bu sene Temmuz ayıyla beraber emekliler çifte bayram yapmaya hazırlanıyor. Temmuz ayı kapsamında gerçekleşecek maaş zam oranlarının yanı sıra ikramiyelerde hesaplara yatırılmayı bekliyor. Peki, Temmuz ayı zam oranları belli oldu mu? Emekliye ne kadar para yatacak? Temmuz ayı zam oranları ve ikramiyeler hakkında merak edilenler haberin devamında yer almaktadır

Kimler yararlanabilecek?

SGK'dan yaşlılık

Vazife malullüğü

Malullük

Ölüm aylığı

Sürekli iş görmezlik geri alanlar

Yukarıda belirtilen durumların yanı sıra SGK üzerinden maaş alan şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar görmüş sivil vatandaşlar bu haklara sahiptir.

Temmuz emekli maaş oranları

Ne kadar ödenecek?

Son günlerde zam haberleri gündeme gelirken emekliler ikramiyelerde artış beklemektedir. Fakat henüz net karar verilmemesi halinde ikramiyeler 1100 TL olarak hesaplara yatırılacaktır. Hisse ve iş görmelik derecelerine göre de ödemeler değişiklik göstermektedir.

Ölüm aylığı %75 olan 875, %50 olan 550 ve %25 olan ise 275 TL ikramiye almaktadır.

2 aylık alanlar ne yapacak?

Kişilerin üzerine kayıtlı iki maaşı olduğu takdirde en yüksek oranlısı ele alınarak hesaplamalar gerçekleşmektedir.

Kesinti yapılabiliyor mu?

Devlet tarafından verilen ikramiyeler üzerinden herhangi bir kesinti ya da icra durumunda haciz gelmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

En düşük emekli maaşı

Ne zaman ödenecek?

bu sene Kurban Bayramı 9-12 Temmuz'a denk gelirken ödemeler ise Temmuz'un ilk haftasın yapılması tahmin edilmektedir. Konu hakkında tam açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapacaktır.

İkramiyeler içi başvuru gerekli mi?

İkramiye ödemeleri herhangi bir başvuru gerektirmeden SGK'ya bağlı olan herkesin hesabına otomatik geçirilmektedir.

Yeni emeklilerde alabilecek mi?

Kişilerin ikramiyelerden yararlanabilmesi için bayramın yer aldığı ay içerisinde bir defada olsa ikramiye alması gerekmektedir.

Aylıklara zam geliyor

Temmuz ayıyla beraber emekli ve memurların maaşlarında artışlar yaşanacaktır. Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık TÜFE yani SSK ve Bağ-kurluların zam oranları ise %39,67 olarak ön görülmektedir. Bu durumda ise emekli memurların maaşına ise %39.17 olarak zam uygulaması yapılmaktadır. Temmuz ayında gelecek zamlarla beraber en düşük emekli aylığı 5.970 TL ve esnaf ise 4.118 TL olması bekleniyor. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal