Temmuz ayı kira zammı belli oldu mu, ne kadar olacak? Kira zammında üst sınır açıklandı!

Söz konusu kira zammı kontrat yenileme tarihi esas alınarak 12 aylık enflasyon ortalaması üst sınır olarak belirlenerek yapılmaktadır. Fakat geçtiğimiz ay içerisinde yürürlüğe giren yeni düzenleme ile birlikte üst sınır bir yıllığına sabitlendi. Bu durumda Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar oldu? İşte haberin detayları...

04.07.2022-12:39 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-17:44)

Bugün içerisinde açıklanacak olan Haziran ayına yönelik 12 aylık enflasyon ortalaması ardından netleşecek. Fakat yeni kira düzenlemesine şu anki 12 aylık enflasyon ortalaması ile belirlenen üst sınırın üzerinde olursa zam yeni düzenlemedeki üst sınır oranında yapılacak. 

Haziran ayı enflasyon verileri duyuruldu. Böylece 12 aylık enflasyon ortalaması ise yüzde 44,54 fakat yüzde 25 üst sınırdan dolayı kiracılara en fazla yüzde 25 oranında zam yapılabilecek.


Kira artış oranı yüzde 25’i geçmeyecek 

Bu durumda 11 Haziran 2022 tarihi ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenmiş olan sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ kira bedelinin yüzde 25’i geçmeyecek şekilde artış yapılabileceğini belirterek, "1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek Kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" şeklinde aktardı. Söz konusu enflasyon rakamları daha yüksek çıksa bile yeni kira düzenlemesiyle birlikte getirilen üst sınırdan dolayı yüzde 25’ten fazla zam yapılamayacaktır.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal