Temmuz ayı enflasyon oranlarından sonra Bakan Nebati’den açıklama geldi: Sebze ve meyve fiyatlarında yeni dönem başlayacak

Sebze ve meyve fiyatları için Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi kış öncesinde yeni kararlar alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, alınan kararları sosyal medya hesabından açıkladı.

03.08.2022-10:33 - (Son Güncelleme: 03.08.2022-12:59) Temmuz ayı enflasyon oranlarından sonra Bakan Nebati’den açıklama geldi: Sebze ve meyve fiyatlarında yeni dönem başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati, 'Komitede, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmeye yönelik tedbirler tartışılmış ve sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılması hususu kararlaştırılmıştır.' dedi. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında buluştu. Yapılan toplantıda açıklamalar yapıldı. Söz konusu açıklamada küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile Türkiye'deki 2022 yılı hasat sezonundaki gıda fiyatları gidişatının değerlendirildi. Komite, kış aylarında sebze fiyatlarında gelinebilecek olumsuzlukları en alt düzeye indirmeye yönelik tedbirlerin tartışıldığı ve sera yatırımlarının hızlandırılması konusunda adımların atılmasına karar verildiği bildirildi. Tahıl Koridoru Anlaşması ile birlikte dünya genelinde tahıl fiyatlarının düşüşe katkı sağlayacağının da değerlendirmesi yapıldı.

'Tahıl Koridoru Anlaşması küresel tahıl fiyatlarının düşüşüne katkı sağlayacak.'

'Tahıl Koridoru Anlaşması küresel tahıl fiyatlarının düşüşüne katkı sağlayacak.'

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, toplantıyla ilgili yapılan değerlendirmede, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın küresel tahıl fiyatlarındaki düşüşe katkı sağlayacağını ifade ederek şu açıklamaları yaptı; 'Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrini ele alarak, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik.' dedi.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal