Temizlik ürünleri lüks ihtiyaç değildir! TESK'ten KDV düşürülsün talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’deki hijyen ürünlerinin satışından alınan yüzde 18 oranındaki KDV oranının indirilmesini ve ÖTV'nin tamamen kaldırılmasını istediğini belirtti.

26.03.2022-14:36 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-17:15) Temizlik ürünleri lüks ihtiyaç değildir! TESK'ten KDV düşürülsün talebi

TESK Başkanı Palandöken, pandemi sürecinin henüz sona ermediğini ifade ederek, hijyen ürünlerine uygulanan KDV ürünlerine indirim gelmesini istediklerini söyledi.

Temizlik lüks değildir

Başkan Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, temizlik ürünlerinin lüks bir ihtiyaç olmadığını ve bu ürünlere uygulanan vergi oranlarının tekrardan gözden geçirilmesinin gerektiğini aktardı.

Ekmek ve su ne kadar elzem bir ihtiyaçsa temizliğin de bir o kadar gerekli olduğuna ve İslam dininin de bir emri olduğuna dikkat çeken Palandöken, "Dolayısıyla herkesin bu temizlik ürünlerine daha kolay ulaşabilmesi için vergilerde düzenleme yapılması fiyatları düşürür. Fiyatların düşmesi ile birlikte enflasyonda aşağı gelir." dedi.

Temizlik ürünleri lüks ihtiyaç değildir! TESK'ten KDV düşürülsün talebi

Salgın henüz bitmiş değil

Pandemi sürecinin henüz tamamlanmadığını aksine devam ettiğini söyleyen Palandöken, şöyle dedi:

"Dolayısıyla maske-mesafenin yanında hijyene olan ihtiyacımız da aynı önemini koruyor. Bununla birlikte bebek ve çocukların bezleri, kadınların, hastaların ya da yaşlıların pedleri de kullanımı zorunlu olan hijyen ürünlerinden. Çamaşır makinesi olmayan ev yok. Yani çamaşır deterjanları, bulaşık deterjanları, bununla birlikte çamaşır suyu, kolonya, dezenfektan, ıslak mendil gibi diğer temizlik ürünlerinin de kullanımı günümüzde artık en temel ihtiyaçlardan. Çağımızla birlikte dinimizin de temizliğe verdiği önem göz önünde bulundurularak herkesin bu ürünlere ulaşabilmesi için, bu hijyen ürünlerindeki yüzde 18'lik KDV oranı düşürülmeli ve ÖTV tamamen kaldırılmalı. Daha sağlıklı bir toplum olmamız için temizlik ürünlerinin zorunlu bir ihtiyaç olduğu unutulmamalı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal