Telefonlara zam gelecek mi? TRT payı artışı telefon fiyatlarını etkileyecek mi, fiyatlar artacak mı?

TRT bandrol fiyatları ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra telefonlara zam mı geliyor? sorusunun cevabı aranmaya başlandı. "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Gelirleri Kanunu Uyarınca Radyo, Televizyon, Video ve Birleşik Cihazlar ile Bunların Dışında Kalan Radyo ve Televizyon Yayınlarını Almaya Yarayan Her Türlü Cihazdan Alınacak Bandrol Ücretlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

26.05.2022-22:48 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-22:48) Telefonlara zam gelecek mi? TRT payı artışı telefon fiyatlarını etkileyecek mi, fiyatlar artacak mı?

İnternet üzerinde araştırmalar en fazla telefonlara ne kadar zam olacaktır? sorusunun yanıtını arayanlar tarafından gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bandrole tabi eşyanın cinsi GTİP yer aldığı liste de değişiklik yapıldı. Telefonlara ne kadar zam yapılacak? TRT payı sebebi ile telefon fiyatlarındaki değişiklik nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

Elektronik cihazlardan alınan TRT Bandrol Vergisi, Cumhurbaşkanı kararıyla artırıldı.

Bandrole tabi tutulan cihazlar, ek bir yazılım yada donanım desteği olsun yada olmasın doğrudan, internet üzeriden yada başka bir yol ile her türlü görsel, işitsel yayınları alabilen cihazların bandrol oranları değişti. 

Telefonlara zam ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile;

Televizyon, video kameralar ve radyolarda %16 olan oran sabit kaldı.

Cep telefonlarında %10 olan TRT bandrol %12 ye çıkarıldı.

Akıllı kol saatleri %8 olan oran ise %14 çıkarıldı. 

Bilgisayar ve tabletlerde ise %2 olan oran %4 e çıkarıldı.

Henüz şirketlerden resmi bir açıklama gelmese de, bandrol oranlarının değişimi cep telefonları ücretlerininde artmasına sebep olacağı beklenilmektedir. 

bandroller değişti

 Yapılacak olan değişimlerden sonra sitemiz güncellenecektir. 

Tuğçe Kızıldemir
tugcekzldmr@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal