KOSGEB Girişimci Destek Programı nedir? KOSGEB hibe ve kredileri hangi sektörler için?

KOSGEB ülkemizde desteğine başlaması ile pek çok sektöre finans desteği sağlamaktadır. KOSGEB'e başvurup eğitimlerini alarak hayal edilen işi kurmak mümkündür. Peki KOSGEB hangi sektörlere destek vermektedir? detaylar haberimizde..

26.05.2022-22:42 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-22:42) KOSGEB Girişimci Destek Programı nedir? KOSGEB hibe ve kredileri hangi sektörler için?

KOSGEB ülkemizdeki hizmete başladıktan sonra pek bir çok sektör için finansal destek vermekte. Destekleri ikiye ayırmış olan KOSGEB, geleneksel ve ileri girişimcilik olarak belirlemiş olduğu bu iki kısımda farklı ödeme planı ile destek sağlar.

KOSGEB'in destek planları

Destek planları iki kısımda incelemek mantıklıdır. Geleneksel Girişimci Destek Programı ve İleri Girişimcilik Destek Programı olmak kaydıyla iki kısma ayrılan, KOSGEB’in destek sağlamış olduğu sektörleri gösterir.

Geleneksel girişimci destek programı

Bu programda faizsiz olup 65000 TL'ye varacak bir hibe iş kurma kredisi verilmektedir. En fazla verilecek olan rakam 65000 TL'dir.

İleri girişimcilik destek programı

Program dahilinde verilecek destekse 365000 TL'ye kadar çıkmaktadır. Kişinin kendi işini kurmak istemesi, kişinin istemiş olduğu alanda yatırım yapmak istemesi ile bu krediden faydalanabilir. Fakat bu programdan yararlanabilmek için belirtilen sektörlerde iş kuracak olmanız gerekir. Ayrıca İleri Girişimci Eğitimi’ni bitirmiş olmanız gerekir. İleri Girişimci Faaliyet Alanları Tablosu’na göre faaliyet göstermiş olan bir işletme sahibi iseniz, bu hibe kredisinden yararlanabilirsiniz.

KOSGEB’in diğer hibe kredileri

Girişimcilik programlarına olan desteklerle birlikte destek farklı çoğu alan ve kurum desteği de sağlanmaktadır. Bunlardan bazıları AR-GE, teknolojik Üretim, yerli ve milli ürün geliştirme, laboratuvarlar, rehberlik ve danışmanlık gibi pek çok alan dahilinde faaliyet ve aktiflik göstermiş olan KOSGEB kuruluşu, bu alanlar içinde hibe kredi desteği sağlar.

KOSGEB’in desteklediği sektörler

KOSGEB'in destek sağladı bir çok alan bulunmaktadır. KOSGEB hangi sektörlere yardım ediyor? Hangi sektör destek almak için daha avantajlı?

Ulaştırma, depolama, toptan ve perakende ticaret ve etkileşim, su işçiliği, atık yönetimi ve geri dönüşüm, mesleki ve teknik faaliyetler, madencilik, konaklama ve yiyecek karşılama, finans ve sigortacılık; ekonomi, elektrik ve gaz yönetimi, enerji sektörü, inşaat ve imalat sektörü, bilgi ve iletişim, olarak söyleyebiliriz. Sıralanmış olan sektör ve alanlar her biri kendi içinde farklı bölümlere ve yönlere ayrılır.

Böyle bir çok alan ve sektöre hibe kredisi vermiş ve veren KOSGEB, girişimci olan ve hayal gücü yüksek olan kişilere sahip fırsat sunuyor. Sıralamış olduğumuz sektör ve bölge içinde bir kuruluş veya girişime sahipseniz kurum desteği ile işinizi veya girişiminizi kurar, büyütür ve insanlar için faydalı hale getirmiş olabilirsiniz. kosgeb

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal