Telefon piyasasında önemli değişiklik: 1 Kasım’dan itibaren kurallar değişecek

Türkiye’de satışa sunulan akıllı telefon fiyatlarının olağanüstü yükselişi sonrasında yurt dışından ülkeye giren telefon sayısında ciddi bir artış yaşandı. Yetkililer ise telefon piyasasında yaşanan bu durumun güvenlik anlamında yaşatabileceği sorunları engellemek amacıyla 1 Kasım’dan itibaren yeni düzenlemeleri devreye sokacak.

27.10.2022-10:48 - (Son Güncelleme: 27.10.2022-16:52) Telefon piyasasında önemli değişiklik: 1 Kasım’dan itibaren kurallar değişecek

Artan akıllı telefon fiyatlarının ardından yurt dışından telefon almak isteyenlerin üzüleceği bir gelişme yaşandı. 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren gelecek yeni düzenlemeyle beraber yurt dışına giden kişiler 3 yıl içinde sadece 1 telefon getirebilecek. 

Telefon piyasasında önemli değişiklik

Akıllı telefon fiyatlarının olağanüstü yükselişi sonrasında yurt dışından ülkeye giren telefon sayısında ciddi bir artış yaşandı. Yetkililer ise telefon piyasasında yaşanan bu durumun güvenlik anlamında yaşatabileceği sorunları engellemek amacıyla 1 Kasım’dan itibaren yeni düzenlemeleri devreye sokacak. 

Telefon düzenlemesi

Kayıtlar E-Devlet üzerinden yapılacak

Cihazı getiren kişinin telefonunun kaydını yapması sadece E-Devlet sistemi üzerinden yapabilecek. Kayıt için ise T.C. kimlik numarası ve pasaport kullanılacak.

Eğer 3 yıl içerisinde birden fazla telefon Türkiye'ye getirmişse havaalanında, gümrük ambarında o telefon muhafaza altına alınıyor. Telefon sahibi 3 ay içerisinde tekrar yurt dışına çıktığında telefonunu o makbuzla birlikte yurt dışına geri götürebilecek.

Ticaret Bakanlığı ile BTK anlaştı

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, yurt dışından üç yılda bir cep telefonu getirme hakkı bulunduğunu belirterek, 1 Kasım'dan itibaren yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının bu muafiyet kapsamında olup olmadığının kontrolü için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile protokol imzaladıklarını bildirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal