Telefon Isınma Sorunu Çözümü

Telefonum çok ısınıyor ne yapmalıyım? Akıllı telefonların en önemli sıkıntılarından biri olan aşırı ısınma sorununa karşı yapabileceğiniz çözüm önerileri boldur. Peki, telefon neden ısınır? oyun oynamak telefonu ısıtır mı?

01.05.2018-17:25 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-14:10) Telefon Isınma Sorunu Çözümü

Günümüzün en gözde buluşlarından biri hatta milenyum çağının odak teknolojisi olan akıllı telefonlar her geçen gün daha da çok kullanıcıya ulaşmakta. Fakat ne kadar gelişirse gelişsin, yine de bazı sorunların önüne ne yazık ki geçilemiyor. Bunlardan en önemlisi aşırı ısınma sorunu ve bunun birçok nedeni var. 

TELEFON NEDEN ISINIR?

Bunlardan birincisi telefonun Android işlemcisi ve donanımlarının sürekli çalışmasından dolayı ısınmadır. Özellikle de yoğun bir işlem gücü gerektiren programlar çalışıyorsa telefonda aşırı ısınma meydana gelir. Böyle bir durumda zaten kullanıcısını uyaran bir sisteme de sahiptir. Öte yandan cihazınız şarj olurken de ısınma problemi olabilir ve  bu çok normaldir. 

Yoğun işlem gücü gerektiren oyunlar ve uygulamalar, çalışmak için telefonu zorlar ve telefon ısınır. Aynı zamanda sürekli kamera kullanılması, arka planda birden fazla çok çalışan uygulama varsa bu da telefonu zorlayabilir. 

Hafıza sorunu olan cihazların ısınması bilinen en popüler sorundur yani bu şu demek oluyor ki 16 GB alanı olan bir telefonda 8GB gibi bir yer kaplanması durumunda telefonda aşırı derecede işlemci ısınması ve yavaşlama gibi sorunları beraberinde getirmiştir. Bu duruma bazı telefonlarda çözüm yoktur.


TELEFONUN ISINMASINI ENGELLEME YÖNTEMİ

İlk olarak orijinal şarj aleti kullanın ve başka cihazlarla telefonunuzu kesinlikle şarj etmeyin. Telefonlarınızın senkronizasyonun sürekli açık olması durumu ve wifi'ın kapsama alanı dışında açık olması durumu telefonu yormasına neden olacağından telefonunuz yine ısınmaktadır. Güç tasarruf modu kapalı tutulduğu zamanlarda ısınmayı bir nebze azaltmış olursunuz. Telefonunuzdaki uygulamaların güncellenmesi de şarj konusunda azaltıcı etki yapmaktadır. Uzman telefonculara göre telefonlarda kullanılan bataryaların genel ömrü bir yıldır. Bataryaları yetkili servislerde ölçtürüp ne kadar sağlıklı olduğu ve ne kadar çalışacağını öğrenmeniz mümkündür.

Telefonunuzu yüzde yüz kesinlikle şart etmemelisiniz. Bir yastık ya da yumuşak bir yerin üstüne koymanız gerekmektedir. Telefonu yüzde yüz oranda şarj etmek, telefonun pil ömrünü kısaltmaktadır. Bu da ısınma için önemli bir alan açar. Şarj yüzde 20lere geldiği an şarja takın ve yüzde 90'da çıkarın. Aynı zamanda telefon şarjdayken kullanmak telefona zarar vermektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal