Yerli Otomobil'de Flaş Gelişme!

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubun tarafından (OGG), projede gelinen son vaziyet ve alınan ilk kararlar kamuoyuna duyuruldu.

16.02.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-13:17) Yerli Otomobil'de Flaş Gelişme!

Türkiye'nin Otomobili OGG tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde 2 Kasım 2017 tarihinde imzalanan protokol bünyesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği koordinasyonunda Anadolu, BMC, Kıraça, Turkcell ve Zorlu ortaklığında gerçekleştirilen çalışmaların son hızla devam ettiği bildirildi.

İstanbul'da faaliyet göstermeye başlayan proje ofisinde, proje operasyonlarının günlük yönetimi ve takibinin yapıldığı ifade edilerek, farklı ülkelerde başarılı işlere imza atmış çok geniş bir grupla çalışıldığı ve devlet tarafından güçlü bir biçimde desteklenen projede dünya standartlarında bir sonuca ulaşma gayesi içinde olunduğu açıklandı.

Türk sanayisi ve teknolojisi bakımından bir dönüm noktası olacağı planlanan bu proje için teknoloji ve tüketici trendleri de takip edilerek sektörde tamamen farklı bir konumlanma sağlayacak geniş çaplı bir strateji oluşturulmaya çalışıldığı, teknik ve finansal analiz çalışmalarının da bu doğrultuda devam ettirildiği belirtildi.

Tüm bunlar hazırlanırken Türk halkının görüş ve beklentilerine göre Türkiye'nin otomobilini tasarlamanın birinci öncelik olduğu belirtilerek, bu doğrultuda Türkiye çapında çok geniş çaplı ve profesyonel bir tüketici araştırması yapıldığı ve çalışmaların Türk milletinin isteklerine göre şekillendirildiği ifade edildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal