Oyunlardaki Siber Terör Saldırısı Tehlikesi

Dijital oyunlardaki siber terör saldırı tehlikesi hayrete düşürüyor.

02.03.2018-12:48 - (Son Güncelleme: 02.03.2018-12:32) Oyunlardaki Siber Terör Saldırısı Tehlikesi

Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Betül Ulukol, yaptığı duyuruda, birbirini bilmeyen internet ağı üzerinden meydan okumaya dayalı, çocukların zihinlerini yıkayarak, yeteneklerini kötü şekilde manipüle eden bir vaziyetle muhalif kaldıklarını açıkladı.

Ulukol, kullanıcıların hayatlarını yitirine dek yönlendirebilecek bir sürecin yaşandığına ilgiyi çekerek, "Mavi Balina, çocuğa 'bunu yapmazsan başına şu gelir' sözleriyle internet yüzünden yaşanabilecek tüm olumsuzluklara sebep olabilen bir program." dedi.

Oyunların tümünün dokuncalı gruba sokulmaması icap ettiğini belirten Ulukol, internet dünyasında her şeyin bir limitinin olmasının icap ettiğinin altını çizdi. Ulukol, oyunların yaş grubuna göre klaslandırılmasının sağlık bakımından çok ehemmiyetli olduğunu vurgulayarak, "Anne ve babaya, sanal mecranın gerçek hayattan farklı bir alan olmadığını bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Anne ve babanın bunu algılayarak, evladını nasıl koruması gerektiğini öğrenmesi gerekir. Gecenin bir vaktinde çocukların kapıda kalamayacağını biliyorsak internet başında da böyle denetlemesiz kalmaması gerekir." açıklamasını yaptı.

Velilerin okula başlarken evlatlarına birçok mevzuya özen göstermesi ikazında bulunması gerektiğini ifade eden Ulukol, internette oyunla ilgilenirken, sosyal medyada zaman öldürürken veya bazı şeyleri ararken çocukların ikaz edilmesi gerektiğini beyan etti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal