Teknoloji Bağımlılığının Ardındaki Büyük Tehlike

Uzmanlar teknoloji bağımlılığının arkasındaki büyük tehlikeyi gözler önüne serdi.

02.03.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 02.03.2018-12:15) Teknoloji Bağımlılığının Ardındaki Büyük Tehlike

Uzmanlar, internet ve teknoloji bağımlılığında tehlike zillerinin ses vermeye başladığına ilgi çekerek, sosyalk medya bağımlılarının yarısında başka bir psikolojik hastalık daha görüldüğünü öne sürdü.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, duyurduğu açıklamada, kullanıcının bilgisayar, tablet veya telefon ile öldürdüğü vaktin çoğalmasıyla teknoloji bağımlılığının başladığını ya da başlamak üzere olduğunun görülebileceğini açıkladı.

Bağımlı insanlarda teknolojiden uzak durulması halinde huzursuzluk, uyku bozukluğu ve sinir gibi yoksunluk sendromlarının ortaya serilebileceğini ifade eden Öztürk, kişilerin teknoloji karşısında geçirdiği vakitle alakalı kontrolü kaçırmaları ve hesaplanandan daha fazla teknoloji başında kalmalarının söz mevzusu olduğunu aktardı.

Öztürk, vaktin büyük çoğunluğunun eylemde ya da ruhen teknolojiyle alakalı olmasıyla teknolojinin, kullanıcının iş, okul, aile ve bireysel temizlik gibi mesuliyetlerini yerine getirmesinin önünde durabildiğini söyledi.

Kişilerin bağımlılık rotasına aniden gelmediğini, bu zamanın adım adım devam ettiğini ifade eden Öztürk, "Teknoloji bağımlılığının yükseldiğine dair ciddi ve mühim işaretler var. Nedeniyle söz konusu aşamaların takip ve denetlenmesi, bağımlılığın başlamadan önlenmesi ve önüne geçilmesi için çok ehemmiyetlidir." şeklinde duyurdu.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal