Casus Yazılımlara Dikkat Edilmesi Konusunda Uzmanlardan Uyarı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu uzmanlarından casus yazılımlara karşı alınması gereken önlem açıklandı.

07.03.2018-13:14 - (Son Güncelleme: 07.03.2018-13:10) Casus Yazılımlara Dikkat Edilmesi Konusunda Uzmanlardan Uyarı

Mobil aygıtlara yüklenen kötü programlar bir kez daha gündeme geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, milleti bu tür casus yazılımlara karşı tembihleyerek, "Uygulamalarınızın kamera ve mikrofonunuza erişimini kesin. Bilmediğiniz yazılımları yüklemeyin" dedi.

"HEPSİ CASUSLUK AMAÇLI PROGRAM DEĞİL"

Casus programların bazılarının kendisini sakladığını belirten Sayan, "Bunların hepsi casus program olarak değerlendirilmiyor. Aplikasyon mağazalarında normal konuşmalarını kaydetmenize yönelik programlar var. Hangi programı telefonunuza yüklerseniz yükleyin kameraya, mikrofona, rehbere, fotoğraf galerisi gibi yerlere erişim izni bekliyor. Bu izinler dolayısıyla telefonunuzu aslında başkalarının erişimine sunuyorsunuz" dedi. Sayan, söz konusu yazılımların, belli bir 'server'a bağlı olmadığı için kaldırılmasının da zor olduğunu belirtti.
Uzmanların verdiği bilgiye göre casus programların olduğunu saklayan sahte programlarla da kişilerin verileri biriktirilebiliyor. BTK'nın incelemesi sonucu, e-devlet, HGS, SGK, e-okul gibi bilinen isimlere sahip 40 civarındaki aplikasyonun 32'si sahte çıktı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal