Tamamen Yerli Robot Üretimleri Başlıyor

Tamamen yerli robotların üretimine başlanıyor. Kışlalarda onlarda nöbet tutacak.

07.03.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 07.03.2018-13:21) Tamamen Yerli Robot Üretimleri Başlıyor

Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, fabrikada düzenlediği basın toplantısında, yazılım sektöründe yüksek teknoloji ürettiklerini söyledi.

Yapay zeka, mekanik ve elektronik sahasında 9 senedir araştırma ve geliştirme çalışması sürdürdüklerini anlatan Akın, bu deneyimi, kurdukları Türkiye'nin ilk insansı robot üretimevi olan "AkınRobotics"te seri üretime başladıklarını söyledi.

Akın, robotların dünyanın her alanında aktif olmaya başlandığını söyleyerek, ürettikleri teknolojinin sivil veya askeri sahada kullanımını ise milli iradenin belirleyeceğini vurguladı.

"AKINROBOTİCS ÜRETİMİ TAMAMEN BİZE AİTTİR"

Savunma Sanayii Müsteşarlığının "robot asker" projesi arayışına çıktığını hatırlatan Akın, şöyle konuştu:

"Bilgi birikimimiz ve tecrübemizle bu projeye hazırız. AkınRobotics üretimi tamamen yerli imkanlarla bize aittir. Motorları, yazılımı her şeyi yerlidir. Bugüne kadar 30'a yakın model ürettik. Akıncı serisi, yürüyen ve 5 duyuyla davranabilen insansı robotlar, hizmet dalında kullanılan Ada serisi, başlıca ürünlerimiz bunlar. Her türlü projeye hazırız. Savunma Sanayii Müsteşarlığından gelecek her türlü görevde kısa sürede ihtimam verebileceğimizi vurgulayabilirim."

Akın, robot askerlerin kullanımında, arazi koşullarının öneminden bahsederek, bu koşullarda çalışabilen bir robot ürettiklerini söyledi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal