Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bakanlıktan Müjde! 31 Aralık'ta E-Devlete Aktarılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı müsteşar yardımcısı Galip Zerey müjdeli haberi vererek, kamu kurumlarındaki işlemlerin 31 Aralık'a kadar e-devlete aktarılacağını bildirdi.

08.03.2018-17:09 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-17:06) Bakanlıktan Müjde! 31 Aralık'ta E-Devlete Aktarılacak

Bakanlıklar ve kamu kuruluşlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e devretme çalışmalarının 30 Haziran 2018'e kadar bitirileceğini ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zerey, bir sonraki aşamada ise 31 Aralık 2018 tarihinde kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet işlemlerinin bütününün devredileceğini beyan etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, TÜBİTAK ile birlikte yerli üretim elektronik posta projesi olduğunu vurgulayarak, "Bunu da ilerleyen zamanlarda duyuracağız. Bilgilerin Türkiye'de kalması dışarıya gönderilmemesini istiyoruz." diye belirtti.

Zerey, bakanlıkları ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ICT Medya ve Harput Ajans beraberliğiyle Mavera Salonunda ihtiva eden "2. Anadolu Bilişim Buluşmaları" programının başlangıcında, sorumluluklarında olan PTT'yi özellikle elektronik ticaret sitelerinde öncü bir teknoloji şirketi haline getirmeyi planladıklarını belirtti.

Galip Zerey, 2016 senesinde dünyada 1 trilyon 860 milyar dolar olan evrensel perakende e-ticaret kapasitesinin, 2021 senesinde 4 trilyon 480 milyar dolar olmasının hedeflendiğini bildirdi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;