Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Ortaokul Öğrencilerinden Hayat Kolaylaştıran Tasarımlar Sergisi

Kocaeli'de ortaokul öğrencileri bir ilke imza atarak çalışan annelerin hayatlarını kolaylaştırmak için tasarladıkları ürünleri katılımcılara sundu.

08.03.2018-16:58 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-16:56) Ortaokul Öğrencilerinden Hayat Kolaylaştıran Tasarımlar Sergisi

Kocaeli'de, ortaokul öğrencileri, "kıyafetleri katlarken ütüleyen masa", "kurutma ve ütülemeyi aynı anda ihtiva edebilen elbise dolabı", "ısıtıcılı yastık gibi" muhteşem tasarımlarını açtıkları sergiyle herkese anlattı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İzmit 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nda ihtiva edilen sergide, Okul Müdürü Gökhan Dumrul, günün anlam ve mühimliğine ithafen kadın öğretmenlere hediyeler gönderdi.

Ardından katılımcılar, teknoloji ve tasarım öğretmenleri Nurşen Ceylan ve Hanife Akıncı'nın gözetiminde 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin çalışmalırını yaptığı muhteşem tasarımlardan oluşan sergiyi dolaştı.

Öğrencilerin, özellikle iş kadını olan annelerin hayatlarını bir nebzede olsa kolaylaştırmak nedeniyle tasarladıkları, "ders çalıştıran robot", "ısıtıcı ve soğutucu özelliği bulunan iç çamaşırı", "şarj etme özelliği bulunan seyahat makyaj çantası", "kurutma ve ütülemeyi aynı anda yapabilen elbise dolabı", "ısıtıcılı yastık", "koltuk kılıfı değiştirici", "portatif topuklu ayakkabı", "kıyafetleri katlarken ütüleyen" benzerliğinde ki tasarımları katılımcıların yoğun ilgisine neden oldu.

Başkaca Görsel Sanatlar Öğretmeni Sema Altın'ın öğrencilerinin, "Anadolu'da çalışan, üreten kadınlar" mevzulu resim sergisi de yoğun ilgi gören sergilerden olmayı başardı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;